COVID-19, sondaj în SUA: 10% dintre oameni cred că ar avea coronavirus

Adisa Codruț / 28 apr 2020 / 19:16

Aproximativ 10% dintre americanii chestionați într-un sondaj cred că ar fi putut fi infectați cu COVID-19, însă doar 7% dintre ei au primit un test.

COVID-19. Un sondaj realizat de publicația WebMD sugerează că aproximativ 26% dintre locuitorii din zona orașului New York sunt pozitivi pentru COVID-19. În sondajul general, 10% dintre respondenți au suspectat că au avut COVID-19 în ultimele 30 de zile, iar 7% au fost diagnosticați oficial printr-un test. Dintre persoanele care au făcut un test, aproximativ două treimi au fost pozitive, iar o treime au fost negative.
„Sondajul demonstrează necesitatea acumulării de teste de diagnosticare, împreună cu testarea anticorpilor, pentru a înțelege pe deplin sfera bolii", spune John Whyte, MD, directorul medical al WebMD.

În sondajul WebMD, majoritatea respondenților au raportat simptome care sunt frecvent întâlnite cu COVID - inclusiv oboseală, tuse, dureri de cap și dureri de corp. Un procent semnificativ a raportat lipsa de respirație, febră, dureri în gât și diaree. Un grup mai mic a spus că și-au pierdut simțul mirosului sau al gustului. Printre cei care au raportat simptome, 62% au declarat că simptomele lor sunt ușoare, iar 33% au declarat că sunt moderate. Aproximativ 6% au declarat că sunt severe.
În cadrul sondajului, cele mai frecvente afecțiuni cu risc ridicat raportate de vizitatorii WebMD au fost: hipertensiunea arterială (21%), astmul (15%), diabet (8%). Mai mult de jumătate dintre participanții la sondaj au spus că nu au menționat nicio condiție medicală.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy