COVID-19: Trei pacienți în stare gravă, transferați de la Brașov la Ploiești

Adisa Codruț |
Data publicării:
Coronavirus, izoleta
Coronavirus, izoleta

Trei pacienți în stare gravă cu COVID-19 au fost transferați de la Brașov la un spital din Ploiești, pentru a nu se ocupa toate paturile de la Terapie Intensivă.

Trei pacienţi infectaţi cu COVID-19, în stare gravă, sunt transferaţi, joi seara, de la Braşov, cu un elicopter al Ministerului Afacerilor Interne, la Ploieşti, potrivit agepres.ro. Informaţia a fost anunţată pe pagina de Facebook a Consiliului Judeţean Prahova.

"Tocmai am fost informaţi că trei pacienţi infectaţi cu COVID-19, de la Braşov, vor fi transferaţi la Secţia Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti. Prin ordin de la nivelul Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, cei trei pacienţi intubaţi, aflaţi în stare gravă, vor ajunge cu elicopterul la Spitalul Judeţean de Urgenţă. (...) Corpul medical din cel mai mare spital prahovean este pregătit pentru a-i primi în siguranţă pe cei trei pacienţi aflaţi deja în stare gravă. Medicii sunt în alertă, gata să le acorde tratamentele necesare pentru a-i menţine în viaţă şi a le îmbunătăţi starea de sănătate celor trei persoane transferate de la Braşov", se arată în postarea citată.

Motivul transferului ar fi că, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, de unde sunt transferaţi cei trei pacienţi şi unde sunt deja 12 internaţi la ATI, în stare gravă, nu s-ar dori să se ocupe această secţie COVID la capacitatea maximă, care este, în prezent, de 15 paturi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel