COVID-19. Un potențial vaccin ar putea fi distribuit în milioane de doze până la sfârșitul anului

Georgiana Ioniță |
Data actualizării: | Data publicării:
Vaccin
Vaccin


O companie germană care lucrează cu gigantul farmaceutic american Pfizer a început studiile umane asupra unui potențial vaccin Covid-19, care ar putea furniza milioane de doze până la sfârșitul anului.

Pfizer spune că va începe testarea vaccinului experimental în Statele Unite încă de săptămâna viitoare și spune că un vaccin ar putea fi gata pentru utilizare de urgență în toamnă, a informat Wall Street Journal marți.

Potrivit CNN, BioNTech, bazată pe Mainz, a raportat că primului grup de participanți li s-au administrat doze de vaccin potențial, BNT162, într-un studiu clinic de fază 1/2 din Germania.
"Doisprezece participanți la studiu au fost vaccinați cu vaccinul BNT162 în Germania de la începutul studiului, pe 23 aprilie 2020", a declarat compania într-un comunicat.
În prezent, nu există informații despre rezultate. BioNTech a spus că aproximativ 200 de voluntari sănătoși cu vârsta cuprinsă între 18 și 55 de ani vor primi doze cuprinse între 1 pg (microgram) și 100 pg pentru a găsi doza optimă pentru studii ulterioare.
„În plus, va fi investigată siguranța și imunogenitatea vaccinului", a adăugat compania biotehnologică.
Pfizer și BioNTech intenționează să inițieze procese pentru BNT162 în SUA privind aprobarea de reglementare, se arată în comunicat.

Institutul federal german pentru vaccinuri și medicamente biomedicale a aprobat procesul - primul studiu clinic al țării pentru un vaccin împotriva Covid 19 - pe 22 aprilie.
„Cele două companii intenționează să efectueze în comun studii clinice pentru candidații la vaccinul COVID-19 inițial în Europa și S.U.A., pe mai multe site-uri de cercetare", a anunțat Pfizer în raportul său din primul trimestru, publicat marți online.

"Companiile estimează că există potențialul de a furniza milioane de doze de vaccin până la sfârșitul anului 2020, sub rezerva succesului tehnic al programului de dezvoltare și aprobării autorităților de reglementare și a potențialului de a crește rapid capacitatea de a produce sute de milioane de doze în 2021. "
Pfizer nu este singurul grup cu un potențial vaccin contra Covid-19 în lucru. Săptămâna trecută, oamenii de știință de la Institutul Jenner de la Universitatea Oxford din Regatul Unit au început să-și testeze vaccinul la oameni și, în funcție de rezultatele studiului, ar putea fi gata încă din septembrie. Oficialii spun că mai mult de o jumătate de duzină de programe de vaccin sunt în faza de studiu clinic și mai mult de 80 sunt în faze preliminare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel