COVID-19: Dexametazona, un steroid ieftin și utilizat frecvent, cele mai bune efecte în tratarea bolii

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
COVID-19
COVID-19

Un steroid utilizat la scară largă și ieftin este s-a dovedit a fi util în tratarea pacienților cu COVID-19. Oamenii de știință consideră  că s-a făcut un progres important în tratarea acestei afecțiuni.

Un steroid ieftin și utilizat pe scară largă, este primul medicament care s-a dovedit că poate salva viețile pacienților cu COVID-19 aflați în stare gravă. Tratamentul cu doze mici de steroizi dexametazona este un progres major în lupta împotriva virusului mortal, spun specialiștii britanici. Rezultatele testelor anunțate marți au arătat că substanța, care este folosită pentru a reduce inflamația în alte boli, cum ar fi artrita, a redus rata de deces cu aproximativ o treime la pacienții cu COVID-19 care au nevoie de ventilatoare. Pentru cei cu oxigen, acesta a redus moartea cu o cincime..

Rezultatele sugerează că medicamentul ar trebui să devină imediat tratament standard la pacienții cu forme severe de boală pandemică, au spus cercetătorii care au condus studiile. Dacă medicamentul ar fi fost folosit pentru a trata pacienții din Marea Britanie încă de la începutul pandemiei, s-ar fi putut salva până la 5.000 de vieți, spun cercetătorii citați de BBC.

Ministrul britanic al sănătății a declarat că tratamentul standard al serviciilor de sănătate administrat de stat pentru COVID-19 va include medicamentul începând de marți după-amiază.

Medicamentul este produs și în România, iar o cutie cu cinci fiole costă aproximativ șapte lei. 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel