COVID. Starea de sănătate în ocuparea forței de muncă. Tania Grigore: Ministerul Muncii s-a preocupat, în mod deosebit, de protecția lucrătorilor

Cătălina Burghelea |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

Tania Grigore, Director Direcția Politici de Ocupare, Competențe şi Mobilitate Profesională Ministerul Muncii și Protecției Sociale, a vorbit la dezbaterea ONLINE: „Stilul de viață, un doctor bun pentru sănătatea ta”, organizată de DC News Media Group, despre noile soluții pentru a veni în preîntâmpinarea forței de muncă și meseriile viitorului.  

"Vreau să menționez că, în acest context al pandemiei, Ministerul Muncii s-a preocupat, în mod deosebit, de protecția locurilor de muncă și protecția lucrătorilor. După cum se cunoaște, încă din martie-aprilie anul trecut, Ministerul Muncii a adoptat o serie întreagă de acte normative care au venit să sprijine angajații pe perioada șomajului tehnic. De asemenea, persoanelor care și-au pierdut locurile de muncă și au intrat în șomaj propriu-zis le-am prelungit perioada de acordare a acestei măsuri de protecție socială față de trei luni, cât aveau dreptul, în funcție de stagiul de cotizare. De asemenea, am luat o serie întreagă de măsuri care să vină în sprijinul angajatorilor pentru a-i determina să angajeze persoane care și-au pierdut locul de muncă în perioada de urgență sau de alertă. Nu în ultimul rând, am susținut acele programe de muncă la domiciliu și de telemuncă. ", a precizat Tania Grigore.  

Referitor la meseriile viitorului, "este clar că ocuparea forței de muncă este în continuă dinamică. Această criză și-a pus amprenta destul de mult asupra tuturor sectoarelor de activitate din economie și este neecsar ca Ministerul să găsească niște soluții.", a declarat Tania Grigore.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel