CRIZĂ DE MEDICAMENTE COVID-19: India blochează exportul de REMDESIVIR. România ar putea fi afectată

Dana Lascu / 12 apr 2021 / 12:35
Fiolele de Remdesivir. Foto: Gilead Sciences
Fiolele de Remdesivir. Foto: Gilead Sciences

India oprește temporar exportul de Remdesivir pentru tratamentul COVID-19, după ce a înregistrat peste 152.000 de cazuri noi pe zi. 

Cererea pentru medicamentul antiviral Remdesivir a crescut la nivel mondial, dar și cazurile din India continuă să crească. Într-o singură zi, India a înregistrat 152.879 de cazuri, chiar dacă autoritățile au lansat un „festival al vaccinului”, de patru zile, pentru a intensifica campania de vaccinare din țară.

Drept urmare, autoritățile indiene au oprit temporar, duminică, exporturile pentru medicamentul antiviral Remdesivir. 

Autoritățile sanitare indiene au declarat că creșterea numărului de cazuri a condus la o „creștere bruscă a cererii” de Eemdesivir și că există „potențialul de creștere suplimentară a acestei cereri în zilele următoare”.

Șapte firme din India produc medicamentul Remdesivir creat de gigantul farmaceutic american Gilead care s-a arătat promițător în tratament pentru COVID-19, dar Organizația Mondială a Sănătății a spus că medicamentul are „un efect minor sau deloc” asupra mortalității.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy