Cum îți întărești sistemul imunitar ca să te ferești de boli

Activitatea fizică poate ajuta la stimularea sistemului imunitar, sugerează un nou studiu. 

O recenzie (link direct) publicată recent în Journal of Sport and Health Science a descoperit că obezitatea și sedentarismul pot afecta sistemul imunitar, însă, pe de altă parte, un stil de viață sănătos poate ajuta la îmbunătățirea acestuia și poate chiar reduce rata mortalității din cauza bolilor respiratorii.


Studiul a descoperit că 30, până la 60 de minute de mers rapid, aproape zilnic, pot îmbunătăți apărarea corpului împotriva germenilor.


Potrivit studiului, activitatea fizică poate crește schimbul de celule albe din sânge în țesuturile periferice - care ajută la răspunsul imunitar al organismului - și la circulație (sânge și vase limfatice).

Mai mult, cercetătorii sugerează că atunci când oamenii adoptă un stil de viață mai sănătos, în special cei care au fost anterior sedentari, mișcarea poate contribui la îmbunătățirea șanselor de recuperare în urma infecțiilor tractului respirator. 

 

Stufiul integral, aici. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel