Cum să îndepărtezi petele de vin roșu. Condimentul care înlătură orice urmă de pe țesături

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
vin rosu - FOTO: Freepik
vin rosu - FOTO: Freepik

Un pahar de vin roșu poate fi o modalitate relaxantă de a te destinde sau o modalitate distractivă de a sărbători, dar petele de vin roșu pot să strice orice ocazie. Iată cum poți scăpa rapid de petele de vin roșu.

De la haine la covoare, doar o picătură de vin roșu poate să distrugă în mod potențial majoritatea materialelor. Poți utiliza câteva trucuri  pentru a îndepărta petele de vin roșu de pe țesături, astfel încât lucrurile tale să arate curate și ca noi.

6 modalități de îndepărtare a petelor de vin roșu

Există multe produse de curățare pentru îndepărtarea petelor care pretind că pot îndepărta petele de vin roșu. Cu toate acestea, există și multe opțiuni disponibile în propria ta casă, potrivit Master Class.

Sare de masă. Pentru îndepărtarea petelor de vin roșu, presează un prosop de hârtie sau o cârpă curată (o cârpă albă este cea mai potrivită) peste zona murdară, tamponând cât poți de mult. Evită frecarea, deoarece poate împinge pata mai adânc în fibre.

Aplică sărăturile în mod liberal peste zona pătată până când este complet acoperită. Lasă sarea să se așeze timp de câteva minute, apoi aspiră resturile. Poți folosi, de asemenea, orice alt ingredient pudrat uscat, cum ar fi bicarbonatul de sodiu sau pudra de talc, ca alternativă la sare.

Laptele are proprietăți de absorbție și poate fi, de asemenea, folosit pentru a îndepărta o pată de vin roșu. Tamponați mai întâi pata, apoi turnați puțin lapte peste ea și lăsați-l să se absoarbă. Fierberea laptelui în prealabil poate îmbunătăți proprietățile sale de absorbție a vinului.

Oțet alb și apă minerală. Atât apa minerală cât și oțetul alb distilat sunt îndepărtători comuni de pete—funcționează foarte bine fie separat, fie amestecați.

Apa minerală ajută la fragmentarea moleculelor de pete, în timp ce oțetul alb poate ajuta, de asemenea, la dizolvarea petei și îndepărtarea oricăror mirosuri persistente.

Detergent lichid pentru vase și apă oxigenată. Fă-ți propriul curățitor pe bază de oxigen, amestecând trei părți apă oxigenată și o parte detergent lichid pentru vase. Aplică pe pata ta, apoi lasă să acționeze timp de 30 de minute până la o oră.

Când a trecut suficient timp, tamponați petele cu hârtie absorbantă, apoi spală în mașina de spălat, dacă obiectul pătat este lavabil la mașină.

Dacă te confrunți cu o pată uscată, veche și ai la îndemână un produs de îndepărtare a petelor comercial (cum ar fi un detergent special sau un băț pentru pete), aplică lichidul de spălat vase direct pe pată, apoi lasă să se înmoaie în apă rece cel puțin 30 de minute înainte să speli cu produsul.

Apă fierbinte. S-ar putea să fi auzit că apa rece funcționează cel mai bine pentru îndepărtarea petelor, dar anumite țesături răspund mai bine la apa caldă. Dacă pata se află pe un material detasabil, cum ar fi un cearceaf gros sau o față de masă, întinde țesătura până când devine întinsă, apoi toarnă apa clocotită peste pată.

Asigură-te că păstrezi o distanță sigură în timp ce torni, pentru a nu te arde. Anumite țesături pot reacționa diferit la diferite tratamente împotriva petelor, dar o regulă generală a îndepărtării petelor este să nu folosești căldură uscată.

Dacă ai făcut materialul umed cu tratament, nu-l pune în uscător sau la curățătorie până când pata dispare.

Înălbitor (doar pentru culori albe). Dacă ai murdărit o cămașă sau o cearceaf alb, poți să-l înmoi în înălbitor timp de aproximativ 10 până la 15 minute. După aceea, spală materialul în apă caldă pentru a îndepărta pata. Pentru siguranța ta, ține înălbitorul departe de ochi și gură. Spală-ți mâinile după ce ai lucrat cu el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Aerosol versus fum

01 mai 2024, 15:45
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel