Cum să îți protejezi părul de vântul puternic. 7 sfaturi de îngrijire împotriva deteriorării

Ana-Maria Bugiu |
Data actualizării: | Data publicării:
cum sa iti protejezi foto:Freepik
cum sa iti protejezi foto:Freepik

Cum să îți protejezi părul de vântul puternic din această perioadă. Iată care sunt cele 7 sfaturi de îngrijire împotriva deteriorării părului.

Cum să îți protejezi părul de vântul puternic din această perioadă. Zilele reci și vântoase nu sunt doar neplăcute, dar nici prea bune pentru părul tău. Vremea rece poate usca scalpul și părul, iar vântul poate face același lucru, provocând în plus păr încâlcit și deteriorat. De aceea, este important să-ți protejezi părul cât poți de vremea rece și vântoasă! În timp ce cea mai bună modalitate de a ajuta părul deteriorat în astfel de condiții este să folosești produse pentru păr deteriorat atât preventiv, cât și după, există și alte modalități de a-ți proteja părul de daunele vântului în acele zile vântoase.

Vezi și: Arahidele te ajută să pierzi în greutate. Pot reduce riscul bolilor de inimă și controlează nivelul de colesterol

Cum să îți protejezi părul de vântul puternic din această perioadă

1. Poartă coafuri potrivite

Probabil că știi deja cum este atunci când vântul suflă în jurul capului tău - părul merge în toate direcțiile! Acest lucru poate fi cu atât mai problematic pentru un păr subțire sau îmbătrânit, fie că este creț sau fin. Atunci când vântul suflă, părul se poate încâlci dacă îl porți liber, așa că una dintre cele mai simple modalități de a preveni asta este să porți coafuri potrivite pentru zilele vântoase. O coafură rapidă și eficientă, potrivită pentru orice tip de păr, este o împletitură sau un coc lejer. Dacă ai păr scurt, poți să-l legi cu o eșarfă de mătase. Aceste coafuri vor împiedica vântul să se agațe de șuvițe și să le încâlcească, prevenind astfel ruperea în timp ce ești în mișcare, conform Better Not Younger.

2. Menține-ți părul și scalpul hidratate

Atunci când vremea devine mai rece și mai vântoasă, poate usca scalpul și șuvițele, așa că este crucial să folosești produse pentru păr deteriorat care să aducă înapoi hidratarea. Aceasta este una dintre cele mai bune modalități de a ajuta părul deteriorat. 

3. Spală-ți părul mai frecvent

Această recomandare merge mână în mână cu utilizarea produselor hidratante, dar vrei și să îți speli părul puțin mai puțin în timpul anotimpurilor mai reci și mai vântoase. Spălarea excesivă a părului poate să-l usuce și să ducă la rupere, așa că vezi dacă poți să treci cu o zi sau două între spălări pentru a preveni uscarea excesivă a scalpului și a șuvițelor. Dacă îți faci griji că scalpul tău va deveni uleios în timp ce îți lași părul să se hidrateze, un șampon uscat, împreună cu un tratament sau mască pentru păr deteriorat, ar trebui să facă treaba între spălări.

4. Tunde părul în mod regulat

O recomandare bună pentru sănătatea părului este să îl tunzi regulat, indiferent de anotimp. Așa poți scăpa de vârfurile despicate și de șuvițele moarte. O regulă generală este să îți tunzi părul o dată la trei luni sau de patru ori pe an. Tăierea regulată a vârfurilor despicate și a șuvițelor moarte va menține celelalte șuvițe sănătoase. Când protejezi vârfurile părului prin tăiere, riscul de deteriorare a restului firului scade semnificativ, iar părul tău rămâne sănătos chiar și în condiții de vreme aspră.

5. Nu ieși din casă cu părul umed

Dacă este rece și vântos afară, nu ieși cu părul ud. Dacă este una dintre acele zile când te grăbești și nu ai timp să-ți usuci părul, leagă-ți o eșarfă de mătase peste el, măcar pentru a-l proteja cât poți de bine de elemente, astfel încât să nu trebuiască să revii ulterior asupra daunelor aduse părului - fără a mai menționa că poți preveni și un posibil răceală.

6. Folosește un pieptene cu dinți largi pentru a-ți proteja părul

Uneori, nu ești pregătit pentru vânt și totuși te trezești cu părul încâlcit, iar asta e în regulă. Atunci când se întâmplă, folosește un pieptene cu dinți largi pentru a-ți dezlega ușor șuvițele.

7. Folosește o mască pentru păr

Atunci când vremea se schimbă, oferă-i părului iubire cu o mască de păr - este modalitatea perfectă de a repara părul deteriorat pe care aerul rece și vântul l-au atins. Prin menținerea hidratată și sănătoasă a părului cu produse pentru păr deteriorat, va face față vântului cu ușurință.

Vezi și: 3 rețete de sirop natural împotriva răcelii și tusei. Beneficiile uimitoare pe care ți le oferă

Păstrarea sănătății părului în condiții de vreme rece și vântoasă nu trebuie să fie o provocare atât de dificilă. Cu câteva mici ajustări în rutina ta de îngrijire a părului și cu protecții simple, poți menține părul sănătos și strălucitor în orice sezon. În plus, adoptarea unor obiceiuri preventive pentru îngrijirea părului pe tot parcursul anului poate face o diferență semnificativă în aspectul și sănătatea generală a părului tău.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel