Cum să scoți rapid și ușor sâmburii din cireșe și vișine, fără să te pătezi pe mâini

Vara este sezonul cireșelor și al vișinelor. Pe cât de delicioase și sănătoase sunt, aceste fructe zemoase au un mic inconvenient: sâmburii. Cum pot fi scoși rapid și ușor, fără să te murdărești pe mâini?

Ai nevoie de:

1. O sticlă și un băț

Sticla trebuie să aibă gura normală, iar bățul poate fi un pai normal sau unul chinezesc.  

Pune cireşele, una câte una, cu codiţa în jos, pe gura sticlei şi împinge sâmburele folosind băţul. Vei observa că sâmburii ajung pe fundul sticlei, în timp ce fructele rămân întregi.  

2. Presă pentru usturoi

Există prese de usturoi care au o gaură special făcută pentru scoaterea sâmburilor din vișine și cireșe.

3. Scobitoare sau agrafă de păr

Înțeapă cireașa sau vișina cu o scobitoare și rotește-o în jurul sâmburelui. În câteva secunde, sâmburele va ieși din fruct, care rămâne suculent și gustos. 

4. Ac de siguranță sau agrafă de hârtie

După ce dezinfectezi instrumentul pe care vrei să-l folosești, procedează la fel ca la punctul 3. Cireșele și vișinele tale vor arăta perfect pentru dulceață. 

Cireșe - beneficii

 

Cireșele au un conținut ridicat de antioxidanți, substanțe active care activează inima, rinichii, precum și de vitamine (vitamina A, vitamine din complexul B, vitamina C, vitamina K, vitamina E) și de minerale (potasiu, sodiu, magneziu, fier etc.). Cireșele conțin cel mai puternic antioxidant al naturii – resveratrolul, care se gătește în grupul “fructelor mov” (afine, mure, zmeură, căpșune, struguri negri etc.).

Vișine - beneficii

 

Vișinele sunt pline de antioxidanți, în special antocianine, acele fitochimicale responsabile cu pigmentarea în culoarea roșie. În plus, antocianinele au un bun efect antiinflamator, încurajând circulația sângelui și contribuind la echilibrarea sistemului nervos. Vișinele oferă și o doză sănătoasă de vitamină C, esențială pentru întărirea sistemului imunitar.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel