Trucul suprem pentru a păstra cireșele proaspete cât mai mult timp

Cătălina Burghelea / 23 iun 2021 / 15:03

Cireșele sunt unele dintre fructele-vedetă ale verii. Parfumate, gustoase și cărnoase, cireșele pot fi încorporate într-o multitudine de rețete. 

Pentru ca cireșele să rămână proaspete cât mai mult timp, păstrează-le la frigider în permanență. Scoate-le din frigider doar atunci când vrei să le mănânci sau când vrei să prepari un desert cu ele, deoarece cireșele sunt foarte perisabile și nu se coc după ce au fost culese.

Pentru a prelungi durata de valabilitate a cireșelor, nu le spăla până când sunt gata de consum sau de utilizat.

Cât rezistă cireșele în frigider?

 

Depozitate corect, cireșele se vor păstra, de obicei, aproximativ 4 – 10 zile la frigider. Însă, atenție! Deoarece sunt fructe zemoase, cel mai bine este să ții cireșele în boluri de sticlă sau de plastic, descoperite, dar în cantități mici, ca să nu se strivească fructele aflate pe fundul vasului. Dacă ai o cantitate mai mare de jumătate de kilogram, ar fi indicat să le depozitezi în mai multe caserole. Cireșele rezistă mai bine dacă sunt așezate în straturi separate între ele cu frunze proaspete culese din pom sau cu hârtie cerată.

În cazul în care vrei să le congelezi, scoate-le sâmburii cu grijă, lasă-le câteva ore la scurs, apoi bagă-le în pungi de plastic la congelator. 

Cireșele - beneficii pentru sănătate

 

O cană (154 grame) de cireșe dulci, fără sâmburi oferă:

Calorii: 97

Proteine: 2 grame

Carbohidrati: 25 grame

Fibre: 3 grame

Vitamina C: 18% din DZR (doza zilnică recomandată)

Potasiu: 10% din DZR

Cupru: 5% din DZR

Mangan: 5% din DZR

Cireșele sunt deosebit de bogate în polifenoli, un grup mare de substanțe chimice vegetale care ajută la combaterea daunelor celulare și la reducerea inflamației, potrivit acestor studii (1 și 2). De fapt, dietele bogate în polifenoli pot proteja împotriva multor afecțiuni cronice, inclusiv boli de inimă, diabet și anumite tipuri de cancer.

Aceste fructe conțin, de asemenea, pigmenți carotenoizi precum beta-carotenul și vitamina C, ambele având și proprietăți antiinflamatorii și antioxidante, după cum relatează acest studiu

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy