Dr Mihaela Bilic: pe un podium al fructelor care îngrașă, cireșele sunt primele

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Cireșe  FOTO: pexels.com
Cireșe FOTO: pexels.com

Cireșele ”îngrașă teribil”, spune Mihaela Bilic. Iar asta din cauza cantității mari de zahăr pe care o au.

Medicul nutriționist Mihaela Bilic spune că pe ”un podium al fructelor care îngrașă, cireșele sunt primele”. Asta se datorează cantității mari de zahăr pe care o conțin aceste fructe.

”Mi se pare că cireșele, prin aceste ameliorări de soi, mi se par că sunt atât de dulci, îmi par aproape grețos de dulci, parcă sunt confiate. Adică sunt din ce în ce mai mari, mai dulci, și nu neapărat că au fost cu pesticide, ci pentru că, sunt sigură, soiurile au fost ameliorate. Adică greu mai găsești cireșele alea apoase și fără gust pe care le aveau bunicii noștri în curte”, afirmă medicul Mihaela Bilic.

Potrivit acestuia, ”cireașa e grea”, iar ”un kilogram de cireșe e un castron un pic mai mare”. Dr Bilic mai subliniază că dacă ”căpșunile măcar nu au risc pentru siluetă”, ”cireșele, pepenii și strugurii sunt bombă”, potrivit digi24.

Cireșele se numără printre TOP 12 legume și fructe care au cel mai mare conținut de pesticide, amintește dr Bilic într-o postare pe Facebook. Alături de aceste îndrăgite și scumpe fructe amintim: căpșuni, spanac, varza Kale, nectarine, mere, struguri, piersici, pere, ardei grași & iuți, țelină, roșii. 

Dr Mihaela Bilic mai spune că pepenele roșu, care se găsește în mormane în toate piețele din țară, nu face bine la siluetă atunci când e mâncat în exces. Pentru că fructul conține circa 90% apă, la care se adaugă proteine, glucide, vitamina C și fibre, mulți au tendința, vara, să înlocuiască apa cu pepenele roșu. Consumat în cantități exagerate, pepenele roșu poate afecta ficatul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel