Fructul de sezon care îngrașă cel mai mult. Mihaela Bilic dă vestea șoc!
Fructul de sezon cel mai consumat în această perioadă e periculos pentru siluetă și afectează ficatul spune medicul nutriționist Mihaela Bilic.
Fructul „vinovat” este accesibil ca preț și extrem de delicios. Dr Mihaela Bilic spune că pepenele roșu, care se găsește în mormane în toate piețele din țară, nu face bine la siluetă atunci când e mâncat în exces. Pentru că fructul conține circa 90% apă, la care se adaugă proteine, glucide, vitamina C și fibre, mulți au tendința, vara, să înlocuiască apa cu pepenele roșu.
Medicul nutriționist atrage însă atenția că, dacă este consumat în cantități exagerate, pepenele roșu poate afecta ficatul. Și asta pentru că fructul conține o cantitate mare de fructoză care se duce direct în ficat pentru a fi procesată. Aceeași fructoză e de vină și pentru faptul că pepenele roșu este în topul fructelor care îngrașă foarte mult.
Dr Mihaela Bilic a explicat, conform Antena3, că sunt și alte fructe de sezon care îngrașă dacă sunt consumate prea des din același motiv: strugurii și cireșele.
Mihaela Bilic spune că pepenele roșu ar trebui mâncat ca un desert. „Nu vă voi recomanda acum să mâncați cu bucățica, dar mâncați măcar cu felia. Dacă vreți să nu vă doară grăsimea acumulată brusc pe abdomen”, a explicat ea, conform sursei citate.
-
Cum faci renumita salată Coleslaw: rețeta cremoasă și irezistibilă07.11.2025, 21:59
-
Cum pot ceaiul și cafeaua să-ți "fure" fierul din corp07.11.2025, 19:26
-
Este bine să îți îndepărtezi părul facial? Ce spun medicii07.11.2025, 17:32
-
-
Avocado și ou, combinația nutritivă care îți transformă sănătatea07.11.2025, 14:23
Un aliment surprinzător ajută somnul. Îmbunătățește biomarkerii ce au impact direct asupra somnului
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci zahăr timp de 7 zile
Ce să mănânci pentru a-ți îmbunătăți sănătatea digestivă după 50 de ani. Alimentele care îți protejează stomacul și flora intestinală
Ce să mănânci când ai gastrită? 7 alimente care îți salvează stomacul
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.
Adevărul despre zahăr: de ce corpul tău chiar NU poate trăi fără el!
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.
Mișcarea somatică: cheia relaxării corpului. Secretul eliberării tensiunii musculare
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
Bea apă caldă dimineața și vezi ce se întâmplă. 3 efecte imediate la care nu te așteptai
Slăbești de două ori mai mult cu alimente minim procesate
Ce să nu adaugi niciodată în salate. Transformi o masă sănătoasă în bombă calorică
Cum să slăbești fără dietă. Trucul simplu care funcționează mereu
Omega-3, nutrientul minune pentru sănătate. E forță pentru creier și inimă
Superalimente pe care trebuie să le mănânci în fiecare zi. Mâncăruri esențiale pentru energie și vitalitate
De ce să nu mai combini niciodată carne cu cartofi. Ce se întâmplă când ajung împreună în stomac
Dieta antiinflamatoare: alimentele care reduc riscul de boli inflamatorii. Rolul dietei în controlul inflamației din corp
Slăbești fără să-ți dai seama: 5 trucuri psihologice care păcălesc creierul
5 trucuri psihologice care păcălesc creierul să slăbească fără să îți dai seama.
7 alimente care reduc stresul și anxietatea
Impactul consumului de zahăr asupra sănătății mintale. Cât de ușor se formează dependența de zahăr și de ce nu este doar o problemă alimentară
A mâncat un castravete întreg și internetul a explodat. Iată ce s-a întâmplat în corpul lui! Video VIRAL pe TikTok
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Adevărul despre "te îngrași dacă mănânci seara târziu". Ce te îngrașă, de fapt
Alimentul pe care Nadia Comăneci nu-l mănâncă niciodată: Nu mănânc asta, dar beau o bere, două în fiecare seară
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
