Cum se folosește, de fapt, perna de călătorii. Ai procedat greșit până acum

Monika Baciu |
Data publicării:
perna de calatorii - FOTO: Freepik@kues1@koldunov
perna de calatorii - FOTO: Freepik@kues1@koldunov

Cum se folosește, de fapt, perna de călătorii. Iată cu ce ai greșit până acum.

Cum se folosește, de fapt, perna de călătorii. Utilizarea corectă a unei perne pentru călătorii poate contribui la confortul și relaxarea ta în timpul călătoriilor.

O pernă pentru călătorii poate fi folosită nu doar în avion sau mașină, ci și în diverse alte situații. De exemplu, poți folosi perna pentru a-ți susține spatele când citești sau lucrezi în pat. Creatorul de conținut de pe TikTok, @Sidneyraz, a împărtășit sfaturi esențiale despre cum se folosesc, de fapt, pernele pentru călătorii.

El observă că majoritatea oamenilor poartă greșit pernele de gât pentru călătorii, punând partea deschisă a suportului în formă de C în fața gâtului în loc de spate. Când adormi într-o mașină sau într-un avion, gâtul tău cade natural pe o parte sau în față. Dacă deschiderea pernei este în față, nu îți face cu adevărat nicio favoare. Capul tău va cădea înainte și îți va suprasolicita gâtul, exact opusul a ceea ce îți dorești, potrivit Life Savvy.

Cum se folosește, de fapt, perna de călătorii

Urmați acești cinci pași pentru a purta corect o pernă pentru gât:

Așezați perna în jurul gâtului:

Majoritatea pernelor în formă de U se vor potrivi în spatele gâtului, cu deschiderea deasupra gâtului. Unele perne de călătorie pot avea și curele care se încrucișează pentru a o menține în loc. Dacă perna nu are forma unei litere U, s-ar putea să fie concepută să se potrivească între umăr și cap, în loc de jurul gâtului.

Inclinați scaunul

Deoarece pernele de călătorie în formă de U sunt concepute pentru a susține capul pe măsură ce se apleacă înapoi, înclinați ușor scaunul pentru a obține o poziție de somn mai confortabilă. Amintiți-vă să fiți atent la pasagerii din spatele dumneavoastră și să nu aplecați scaunul prea mult.

Purtați o mască de somn

Dacă călătoriți cu avionul, este posibil să existe lumini electronice, fie că este zi sau noapte. Pentru a vă ajuta să adormiți mai ușor, vă recomandăm să purtați o mască de somn pentru a bloca orice lumină. Mască de somn Manta este o opțiune excelentă care blochează toată lumina solară și lumina artificială.

Rotiți perna (dacă este necesar)

Încercați să rotiți perna în formă de U astfel încât să vă susțină bărbia atunci când capul se înclină în față. Dacă perna de călătorie se potrivește pe umăr, încercați să schimbați umărul pentru a găsi cea mai bună poziție pentru dumneavoastră, potrivit SleepLine.

Cum se folosește, de fapt, perna de călătorii

Dr. Michael Breus, cunoscut și sub numele de Doctorul Somnului, spune că purtarea pernei în față va împiedica capul să se balanseze și să se miște în jur.

Este important să rețineți că aceasta nu se aplică dacă vă întindeți și dormiți într-o poziție orizontală. În acest caz, purtarea pernei în mod normal va oferi o susținere mai bună pentru gât. Puteți încerca și să dormiți fără pernă, dar s-ar putea să nu fie la fel de confortabil.

În schimb, folosirea unei perne pentru gât în spate poate susține mai bine gâtul, în special dacă vă aflați într-o poziție verticală.

Purtarea unei perne de călătorie poate fi făcută în jurul gâtului sau în față. Fiecare metodă are avantaje și dezavantaje, iar totul depinde de preferințele dumneavoastră. Urmați sfaturile pe care le-am împărtășit mai sus pentru a vă simți mai confortabil și pentru a dormi mai bine ori de câte ori călătoriți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel