Cum se îngrijesc cactușii corect: tot ce trebuie să știi despre aceste plante

Adisa Codruț |
Data publicării:
Cactuși
Cactuși

Iată care sunt semnele ce te anunță că plantele au nevoie de apă și cum să ai grijă de acestea.

Cactușii sunt plante adaptate ținutului arid și temperaturilor destul de ridicate. Tocmai de aceea, sunt foarte ușor de întreținut și datorită faptului că rezistă foarte mult timp fără apă.

Totuși, este bine să știi și cum să efectuezi udarea cactușilor pentru a te asigura că plantele vor rezistă pentru mai mult timp, deoarece prea multă apă va dauna plantei și va duce și la apariția anumitor boli ce vor opri creșterea cactusului. Dacă ai cactuși, trebuie să știi când să uzi cactușii și ce cantitate de apă ar trebui administrată.

Aceste plante au nevoie de mai multă apă în sezonul de creștere. Desigur, cantitatea de apă variază în funcție de tipul solului, de tipul cactușilor și de mărimea acestora, dar și de mărimea ghivecelor în care plantele se află.

În perioada mai-august, cactușii se pot udă de două ori pe luna folosind o cantitate mică de apă. Ar fi bine să verifici dacă ghiveciul are găuri de drenaj, iar dacă apă iese prin acele găuri este indicat să nu mai uzi plantă.

Așadar, în sezonul de creștere, plantele se pot udă de două ori pe luna. Acest lucru se schimbă în perioada de repaus vegetativ, iar cactușii se vor udă atunci când pământul este uscat complet. Chiar dacă solul este uscat, este bine să pui cantități mici de apă și niciodată pământul să nu fie săturat de apă.

Perioada de repaus vegetativ durează din toamna și până în primăvară, mai exact din luna septembrie și până în luna mai. Trebuie să urmărești evoluția plantei și dacă pe perioada iernii apar semne de stres cauzate de lipsa de apă, atunci trebuie să administrezi o cantitate mică de apă, arată cumsa.ro.

Dacă vei pune prea multă apă, rădăcinile vor putrezi, iar cactusul va muri. În cazul în care observi că plantă se usucă, este bine să îi pui puțină apă, pentru că apoi această își va reveni.

Sfaturi despre îngrijirea unui cactus

Cactușii au și ei nevoie de fertilizatori. Acest lucru se face în sezonul de creștere, adică în perioada mai-iunie.

Totodată, este bine să știi că plantele au nevoie să stea în lumina directă a soarelui timp de minimum 4 ore, în fiecare zi. Dacă ții plantele în casă, atunci pune ghiveciul pe o fereastră îndreptată spre sud sau est. Este bine să rotești ghivecele în mod constant, pentru că întreagă suprafață a cactusului să beneficieze de lumina soarelui.

Ghiveciul în care este pusă plantă trebuie să fie îndeajuns de mare pentru a permite rădăcinilor să se dezvolte în mod corect, dar și să se usuce repede. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel