CURSĂ INEDITĂ: 20 de femei vin de la Paris la București pe biciclete pentru pacientele care se luptă cu cancerul la sân

Dana Lascu |
Data publicării:
La cursa Paris-București pentru cancerul la sân au dat startul ministrul francez al sporturilor, Roxana Mărăcineanu (în tricou alb) și ambasadorul României la Paris, Luca Niculescu. Foto: Facebook / Luca Niculescu
La cursa Paris-București pentru cancerul la sân au dat startul ministrul francez al sporturilor, Roxana Mărăcineanu (în tricou alb) și ambasadorul României la Paris, Luca Niculescu. Foto: Facebook / Luca Niculescu

De la Ambasada României din Franța, 20 de femei au plecat astăzi într-o cursă ciclistă de 4.000 de kilometri prin toată Europa, între Paris și București, într-un demers pentru susținerea pacientelor care se luptă cu cancerul la sân. 

„De la Ambasada României in Franța s-a plecat azi într-o cursă ciclistă de 4000 de kilometri prin toată Europa, între Paris și București.  O cursă pe care o vor face peste 20 de femei, membre ale asociației Casiopeea, o asociație care susține și încurajează femeile care luptă cu cancerul la sân. Unele dintre cele care au pornit azi în cursă au trecut prin aceasta boală teribilă. Iar sportul le-a fost de ajutor în terapie”, a anunțat Luca Niculescu, ambasadorul României la Paris, pe pagina sa de Facebook. 

În cele 10 țări pe care le vor străbate, ciclistele se vor întâlni cu asociații, vor vizita spitale, vor fi primite la ambasadele României și Frantei.  Iar, odată ajunse în România, la Drobeta Turnu Severin, lor li se vor alătura alte cicliste, românce, care vor pedala alături de ele până la București. Sosirea e prevăzută pe 16 octombrie. 

„Azi dimineața era multă emoție în curtea ambasadei.  Ministra franceză a sporturilor, Roxana Mărăcineanu, a venit și ea. Și le-a însoțit în primii kilometri ai cursei pe bicicletă, purtând o cască oferită de omologul său român, campionul Eduard Novak. 

Ambasada e angajată de aproape doi ani în pregătirea acestui proiect, condus de extraordinara Nathalie David, președinta asociației Casiopeea. Nu s-a putut face anul trecut, din cauza pandemiei, s-a făcut anul acesta. Am avut ocazia să întâlnesc femei extrem de hotărâte, care au trecut peste toate greutățile pentru a-și împlini visul. La plecare le-am urat drum bun în aceasta lungă călătorie și am citat din Ivan Patzaichin « Nu poți schimba lucrurile decât prin forța propriului exemplu”. Aceste femei sunt un exemplu”,  a subliniat Luca Niculescu. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel