DABIGATRANUM ETEXILATUM - prospect

DCMedical Team / 26 aug 2020 / 17:02
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

DABIGATRANUM ETEXILATUM – prospect. Acțiune: Anticoagulant; inhibitor direct al trombinei, cu împiedicarea transformării fibrinogenului în fibrină în timpul cascadei coagulării. Inhibă și agregarea plachetară indusă de trombină.

DABIGATRANUM ETEXILATUM – prospect: 

Denumirea comercială: PRADAXA

Forma: capsule

Indicații: Prevenirea formării cheagurilor de sânge în vene la adulții care au suferit o operație de înlocuire a șoldului sau a genunchiului.

Doză: 110 mg după 1-4 ore de la sfârșitul operației. Apoi, 220 mg o dată pe zi, timp de 28-35 de zile după operația de înlocuire a șoldului și timp de 10 zile după operația de înlocuire a genunchiului. Doza mai mică (150 mg o dată pe zi) se utilizează la pacienții cu afecțiuni renale moderate sau severe, la pacienții cu vârsta peste 75 de ani și la pacienții care iau amiodaronă.

Contraindicații: Afectare renală severă (Cl creatininei < 30 ml/min.). Hipersensibilitate. Leziuni ale organelor cu risc de hemoragie. Insuficiență Hepatică severă

Atenție!: Pacienții cu risc crescut de hemoragie, afecțiuni renale moderate; nu se recomandă utilizarea la pacienții cu afecțiuni hepatice.

Reacții Adverse: Hemoragii, anemie, hematom, creșterea transaminazelor hepatice.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy