Dâmbovița: Lucrările de reabilitare a Sanatoriului TBC Moroieni, gata anul viitor

Dana Lascu |
Data publicării:
Sanatoriul TBC de la Moroieni. Foto: Facebook / Copilaria incepe acolo-Sanatoriul Moroieni
Sanatoriul TBC de la Moroieni. Foto: Facebook / Copilaria incepe acolo-Sanatoriul Moroieni

Ca lucrările de reabilitare a Sanatoriului TBC Moroieni, din județul Dâmbovița, construit în urmă cu 20 de ani ai e nevoie de 8 milioane de lei. Abia anul viitor vor fi finalizate.

Lucrările de reabilitare a Sanatoriului TBC Moroieni începute în urmă cu câțiva ani vor fi gata anul viitor, valoarea investiției fiind de 23 de milioane de lei, a declarat miercuri, într-o conferință de presă, președintele Consiliului Județeean Dâmbovița, Alexandru Oprea, citat de Agerpres.

„Cred că lucrările au început în 2016, 23 de milioane este valoarea contractului și ca să se finalizeze mai e nevoie de 8 milioane de lei. De la minister avem pe filă 600.000 de lei și avem promisiunea că vor fi 3,7 milioane pe trimestrul patru. Probabil anul viitor vor fi gata lucrările. Se face reabilitare a blocului turn", a precizat Oprea.

Clădire veche de 80 de ani

Investiția este una necesară deoarece clădirea secției TBC este într-o stare avansată de degradare, iar locația secției este unică în România, într-o zonă montană, unde calitatea aerului este una superioară. La Sanatoriul Moroieni sunt internați pacienți din toată țara, iar capacitatea secției este de 225 de paturi.

Construit în urmă cu circa 80 de ani, la 1.000 de metri altitudine, în Parcul Natural Bucegi, Sanatoriul TBC Moroeni este structurat pe opt niveluri. Acum funcționează ca secție externă a Spitalului Județean Dâmbovița.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat pe 22 mai că La Spitalul Municipal Moreni au fost alocați 1.542.000 de mii lei pentru dotare cu aparatură.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel