De ce apar problemele de prostată: explicațiile unui medic

Angela Sabău |
Data publicării:
Cancerul de prostata
Cancerul de prostata

Dr. Vasi Rădulescu a explicat pe blogul său personal de ce apar problemele de prostată la bărbați și care sunt factorii de risc, dar și ce complicații ar putea apărea.

Medicul Vasi Rădulescu a explicat, pe blogul su personal, de ce apar problemele de prostată. El a vorbit despre cauze, factori de risc, dar și ce complicații poate aduce mărirea prostatei la bărbați.

Iată ce spune el:

Cauze

Glanda prostatică este situată sub vezica urinară. Uretra trece prin centrul prostatei. Atunci când prostata se mărește, începe să blocheze fluxul de urină.

Majoritatea bărbaților au o creștere continuă a volumului prostatei de-a lungul vieții. La mulți bărbați, această creștere continuă mărește prostata suficient de mult pentru a provoca simptome urinare sau pentru a bloca semnificativ fluxul de urină.

Nu este în întregime clar ce determină mărirea prostatei. Cu toate acestea, s-ar putea să se datoreze schimbărilor în echilibrul hormonilor sexuali pe măsură ce bărbații îmbătrânesc.

Factori de risc

Factorii de risc pentru mărirea glandei prostatei includ:

Îmbătrânirea. Extinderea glandei prostatei rareori cauzează semne și simptome la bărbații cu vârsta mai mică de 40 de ani. Aproximativ o treime dintre bărbați se confruntă cu simptome moderate până la severe până la vârsta de 60 de ani, iar aproximativ jumătate o fac până la vârsta de 80 de ani.Antecedente familiale. Faptul că aveți o rudă de sânge, cum ar fi un tată sau un frate, cu probleme de prostată înseamnă că aveți mai multe șanse să aveți probleme.Diabet și boli de inimă. Studiile arată că diabetul, precum și bolile de inimă și utilizarea de beta-blocante, ar putea crește riscul de HBP.Stilul de viață. Obezitatea crește riscul de HBP, în timp ce exercițiile fizice pot scădea riscul.”

Citește continuarea pe drvasiradulescu.ro și află care sunt complicațiile pe care le poate aduce creșterea în volum a prostatei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel