De ce e bine să bei ceai verde dacă suferi de artrită

Adisa Codruț |
Data publicării:
Ceai cu ghimbir
Ceai cu ghimbir

Un compus din ceaiul verde ar reduce inflamația și ar avea efect benefic asupra articulațiilor celor care suferă de artrită reumatoidă.

Cercetătorii americani au descoperit că un compus găsit în ceaiul verde poate reduce inflamația și deteriorarea articulațiilor în cazul oamenilor care suferă de artrită reumatoidă. Este concluzia unui studiu realizat de cercetători de la Școala de Medicină a Universității din Michigan.

Analizele acestora arată că un compus din ceaiul verde - numit EGCG - poate fi promis ca tratament pentru artrita reumatoidă. Cercetătorii au analizat celulele articulare numite fibroblaste sinoviale care au fost afectate de artrita reumatoidă. Au tratat unele fibroblaste sinoviale RA cu EGCG. Pentru comparație, nu au tratat alte fibroblaste sinoviale cu EGCG.

Apoi, au expus ambele seturi de celule timp de 24 de ore la o substanță chimică inflamatorie legată de artrita reumatoidă. Ai observat că celulele tratate cu EGCG au produs niveluri mai scăzute de alte două substanțe chimice inflamatorii decât celulele care nu au fost tratate cu EGCG. De fapt, cea mai mare doză testată de EGCG a oprit practic producția acestor substanțe chimice inflamatorii în timpul experimentului. Alte teste de laborator arată că EGCG a blocat o reacție chimică în lanț legată de inflamație și leziuni articulare.

Rezultatele acestui studiu sugerează că EGCG poate avea o valoare terapeutică potențială în reglarea distrugerii articulare în artrita reumatoidă, susțin cercetătorii. Însă, cercetarea nu arată dacă consumul de ceai verde are același efect sau cât de mult ceai verde ar fi necesar pentru a obține rezultatele, susține webmd.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel