De ce e greșit să speli ouăle cu apă. Puțină lume știe acest detaliu

Ouăle vor rămâne proaspete dacă nu le speli imediat după ce le cumperi. În caz contrar, elimini stratul protector care ține la distanță bacteriile care provoacă toxiinfecții alimentare.

Ouăle trebuie spălate cu maximum 2 ore înainte de a le găti și doar cu apă caldă, nicidecum rece, scrie mypetchicken.com.  

Dacă ouăle au urme de pământ sau diverse reziduuri pe ele, cel mai bine le îndepărtezi cu un burete sau cu o foaie de șmirghel cu granulație fină. 

După ce le-ai spălat, usucă ouăle pe un prosop de hârtie, înainte de a le pune în frigider. Altfel, s-ar putea să prindă mucegai.  

Cum trebuie păstrate ouăle la frigider: cu vârful în sus sau în jos? 

 

Ouăle au un capăt ascuţit şi un capăt mai rotunjit, unde se află un sac de aer. Această celulă aeriană poate conţine bacterii care să contamineze conţinutul oului. De aceea, când oul este aşezat cu partea rotunjită în jos, presiunea exercitată poate face ca bula de aer să migreze în sus, contaminând în special gălbenuşul. Albuşul de ou este rezistent la bacteriile periculoase, în timp ce gălbenuşul este un loc ideal pentru dezvoltarea bacteriilor.

De aceea este recomandată păstrarea ouălor cu vârful în jos, deoarece partea rotunjită şi, implicit, bula de aer, vor rămâne în partea de sus. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel