De ce este recomandat să te vopsești când părul este murdar. Cum influențează acest lucru culoarea vopselei, dar și sănătatea scalpului

Monika Baciu |
Data publicării:
parul - FOTO: Freepik@valuevitality
parul - FOTO: Freepik@valuevitality

De ce este recomandat să te vopsești când părul este murdar. Ce beneficii are acest ritual de înfrumusețare.

De ce este recomandat să te vopsești când părul este murdar. Vopsirea părului poate fi un angajament important. Doar întreținerea zilnică și retușurile de rutină sunt cruciale, dar modul în care vă pregătiți firele este la fel de important dacă doriți să obțineți cele mai bune rezultate. 

La ce să fii atentă când te vopsești acasă

Dacă v-ați decis să vă alegeți o nouă culoare de păr la domiciliu, probabil că începeți să vă pregătiți pentru vopsirea părului. Înainte de a aplica vopseaua pe păr, este întotdeauna crucial să treci în revistă toți pașii kitului de vopsire la domiciliu din cutie. În timp ce instrucțiunile vor varia în funcție de vopseaua de păr, există câteva întrebări care ar putea fi totuși necesare - începând cu cea mai comună: Ar trebui să-mi spăl părul înainte de a-l vopsi?

Mai jos afli tot ce trebuie să știi despre cum să-ți speli părul înainte de a-l vopsi.

Vezi și: Leguma verde, catalogată drept cel mai sănătos aliment din lume. Are proprietăți anticancerigene și antiinflamatorii

Ce se întâmplă dacă îți speli părul înainte de a-l vopsi?

Se pare că majoritatea vopselelor de păr sunt concepute pentru a funcționa mai bine pe părul care nu este proaspăt spălat. Dacă săriți peste o spălare permite acumularea de uleiuri pe scalp, ceea ce, la rândul său, ajută la protejarea împotriva iritațiilor care pot fi provocate de vopseaua de păr.

Așadar, dacă sunteți pe cale să vă vopsiți șuvițele și vă treziți întrebându-vă dacă este mai bine să vă vopsiți părul curat sau murdar, țineți cont de acest lucru.

Cu toate acestea, asta nu înseamnă că nu poți vopsi părul proaspăt spălat - va trebui doar să fii conștientă că părul și scalpul tău curat vor avea o barieră mai mică între el și vopseaua de păr. În acest caz, poate fi mai bine să folosești o opțiune de vopsire fără amoniac pentru a reduce orice posibilă iritație, potrivit L`Oreal Paris USA.

Procesul de vopsire poate avea un efect de uscare asupra firului de păr. Părul curat și lipsit de uleiuri poate deveni mai fragil în timpul vopsirii. Părul cu puține uleiuri naturale poate absorbi mai mult din substanțele chimice din vopsea, ceea ce poate duce la daune mai mari.

În cazul anumitor tehnici de vopsire, precum cele care necesită decolorarea părului înainte de a aplica culoarea dorită, părul netratat poate să reziste mai bine proceselor chimice intense.

Vezi și: Când scurgerile vaginale provoacă îngrijorare. Ce boli pot indica în funcție de culoare, consistență sau miros

Poți vopsi părul când este gras?

Vă puteți vopsi părul atunci când este gras, iar acest lucru este de fapt benefic pentru părul și scalpul dumneavoastră. Uleiurile naturale îmbracă părul și scalpul, ceea ce poate duce la mai puține deteriorări ale părului și poate reduce riscul unei potențiale iritații a scalpului. În cele din urmă, este mai bine să vopsești părul care este un pic gras, decât să vopsești fire de păr curat ca lacrima.

Când trebuie să speli părul înainte de vopsire

Nu ezitați să vă spălați părul cu o zi sau două înainte de ședința de vopsire, folosind un șampon delicat. Formula delicată curăță în profunzime și condiționează toate tipurile de păr, fără sulfați, parfumuri sintetice sau parabeni care pot îngreuna părul și provoca iritații.

Pe lângă spălatul părului, înainte de a vă vopsi părul, evitați să aplicați orice produs de styling, precum șamponul uscat sau gelurile de păr, deoarece acestea pot afecta modul în care vopseaua de păr se absoarbe. De asemenea, nu este nevoie să aplicați căldură pe păr înainte de a-l vopsi, așa că țineți cont și de acest lucru.

Vezi și: Cum să scapi de riduri. Ritualul care te întinerește. Ioana Marinescu: Este fabulos

Nu există o abordare universală corectă în ceea ce privește vopsirea părului pe păr murdar sau curat. Este crucial să citești cu atenție instrucțiunile producătorului de pe vopsea și să urmezi indicațiile specifice. De asemenea, este recomandat să consulți un stilist sau un specialist în vopsirea părului pentru a primi sfaturi personalizate în funcție de tipul tău de păr și de nevoile tale.

În final, vopsirea părului este o alegere personală, iar rezultatele pot varia. Atât părul curat, cât și cel murdar au avantaje și dezavantaje, iar decizia trebuie luată în considerarea tipului tău de păr, culorii dorite și preferințelor personale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel