Cum să scapi de riduri. Ritualul care te întinerește. Ioana Marinescu: Este fabulos

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
cum sa scapi de riduri - FOTO: Freepik@YuriArcursPeopleimages
cum sa scapi de riduri - FOTO: Freepik@YuriArcursPeopleimages

Cum să scapi de riduri, mai ales de cele din zona ochilor. Ioana Marinescu a împărtășit sfaturi esențiale, pe care orice femeie trebuie să le cunoască.

Cum să scapi de riduri. Ridurile, care fac parte din procesul natural de îmbătrânire, sunt mai vizibile pe pielea expusă la soare, cum ar fi fața, gâtul, mâinile și antebrațele.

Deși genetica determină în principal structura și textura pielii, expunerea la soare este o cauză majoră a ridurilor, în special pentru persoanele cu pielea deschisă la culoare. Poluanții și fumatul contribuie, de asemenea, la apariția ridurilor.

Dacă ridurile vă deranjează, aveți mai multe opțiuni decât oricând pentru a le netezi sau pentru a le face mai puțin vizibile. Medicamentele, tehnicile de refacere a pielii, fillerii și intervențiile chirurgicale sunt în fruntea listei de tratamente eficiente pentru riduri. 

Vezi și: Ceaiul care taie greața. Este dulce în mod natural și un aliat al digestiei

Cum să scapi de riduri

Ioana Marinescu, fondator IMar Skin, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie, a explicat în emisiunea Pastila de Frumusețe, realizată de Georgiana Ioniță Toader, ce putem face pentru a scăpa de riduri.

”Zona perioculară este o zonă lipsită sau cu foarte puține glande sebacee comparativ cu zona feței. De asemenea, zona gâtului are mult mai puține glande sebacee și este o zonă mai neprotejată pentru că sebumul, chiar dacă uneori îl urâm, este un beneficiu major.

Persoanele cu tenul mai gras o să îmbătrânească mult mai mai greu la față. Când ești tânăr simți că îți strălucește pielea, dar poți să controlezi treaba asta. Este fabulos să ai tenul puțin mai gras.

Zona ochilor și zona gâtului sunt alipice, nu au glande sebacee și mai mult decât atât sunt zonele cu cea mai mare mimică. Râdem cu ochii, vorbim cu ochii, exprimăm cu ochii, iar gâtul mișcă capul. Și atunci sunt cele mai expuse ridării, degradării și deshidratării”, a precizat Ioana Marinescu, fondator IMar Skin, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie, în emisiunea Pastila de Frumusețe, realizată de Georgiana Ioniță Toader.

Vezi și: De ce să dormi cu ceapă în șosete. Secretul chinezesc străvechi care stimulează echilibrul organismului

De ce crema de față nu este suficientă

”Crema de față nu trebuie să fie sinonimă pentru zona ochilor. În primul rând, crema de ochi trebuie să fie testată oftalmologic. Acesta este primul pas pe care l-aș recomanda atunci când alegem o cremă de ochi. În al doilea rând, crema pe care o aplicăm în zona ochilor nu trebuie să fie parfumată.

Uleiurile esențiale dacă sunt gestionate cum trebuie și folosite în cantitățile care trebuie, ele fac minuni cu cremele și cu tenul nostru, dar evident în doza care trebuie, pentru că pot să fie periculoase dacă sunt supradozate.

Zona ochilor trebuie să fie hidratată, trebuie să aibă cantitatea maximă admisă de ceramide. În zona ochilor apar riduri. Fetele de 20-25 de ani se ridează la ochi.

Persoanele vesele se ridează la ochi. Trebuie prevenit acest lucru cu reconstrucție, cu ceramide. Tot timpul trebuie să aplicăm creme cu ceramide, cu factori de creștere, cu colagen, cu hialuronic. Tot timpul trebuie să hidratăm zona ochilor”, a mai spus Ioana Marinescu, fondator IMar Skin, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie, a explicat în emisiunea Pastila de Frumusețe, realizată de Georgiana Ioniță Toader, care este importanța cremelor de zi și de noapte.

Vezi mai multe în VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel