De ce să dormi cu ceapă în șosete. Secretul chinezesc străvechi care stimulează echilibrul organismului

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
de ce sa dormi cu ceapa in sosete - FOTO: Freepik@fabrikamif@macrovector
de ce sa dormi cu ceapa in sosete - FOTO: Freepik@fabrikamif@macrovector

De ce să dormi cu ceapă în șosete. Ce efect are asupra întregului organism. Ai nevoie de doar câteva felii de ceapă tăiate subțire.

De ce să dormi cu ceapă în șosete. Există o serie de povești din bătrâni care par prea bune pentru a fi adevărate (și nebunești, desigur!). Nu au niciun sens logic, dar cumva tot funcționează!

Te întrebi cum poate fi chiar benefică pentru tine? Potrivit medicinei tradiționale chinezești, zonele de jos ale picioarelor tale au puncte de acces direct la toate organele interne ale corpului tău. Conform terminologiei medicinei chineze, aceste puncte de acces sunt cunoscute sub numele de meridiane și formează căile de acces către fiecare organ din corp.

A existat o controversă străveche cu privire la existența meridianelor, dar cei care sunt bine versați în medicina chineză știu că sistemul de meridiane este foarte strâns legat de sistemul nervos al corpului nostru.

Experții spun că există aproximativ 7.000 de meridiane la baza picioarelor noastre, care fac legătura directă cu diferite organe! 

Vezi și: Cancerul, cifrele care provoacă îngrijorare. Persoanele sub 50 de ani diagnosticate cu cancer crește alarmant. Care este cel mai frecvent tip de cancer

Remediu străvechi

Este posibil ca acest remediu să fi început încă din anii 1500, potrivit Asociației Naționale a Cepei, când se credea pe scară largă că plasarea unei cepe crude, tăiate în jurul casei tale te poate proteja de ciuma bubonică.

În acele vremuri, oamenii credeau că infecțiile se răspândeau prin miasmă, sau aer otrăvitor și nociv. De atunci, oamenii de știință au înlocuit teoria miasmei cu teoria germenilor, bazată pe dovezi. Ceapa este bogată în compuși sulfurici, care îi conferă mirosul înțepător.

Potrivit folclorului, așezarea lor pe picioare permite ca acești compuși să se infiltreze în organism. Acolo, ei ucid bacteriile și virușii și purifică sângele.

Articolele care fac astfel de afirmații menționează, de asemenea, că plasarea cepei în jurul camerei va scăpa aerul de viruși, toxine și substanțe chimice.

Ideea generală de a pune ceapă în șosete poate proveni și din vechea practică medicinală chineză de reflexologie a picioarelor.

Nervii din picioare au fost un punct central al medicinei orientale timp de mii de ani și se crede că acționează ca puncte de acces la organele interne, potrivit Healthline.

Vezi și: Leguma verde, catalogată drept cel mai sănătos aliment din lume. Are proprietăți anticancerigene și antiinflamatorii

Ce sunt meridianele

Aceste meridiane acționează ca niște circuite electrice puternice în interiorul corpului, dar sunt adesea adormite, deoarece ne acoperim picioarele cu încălțăminte. Stimularea acestor meridiane este foarte importantă pentru ca organismul nostru să funcționeze sănătos.

Pentru a ne stimula partea inferioară a picioarelor și pentru a ne împământa cu câmpul de ioni negativi al pământului, este întotdeauna recomandat să mergem desculți oriunde și oricând putem!

Una dintre cele mai cool modalități de a stimula aceste meridiane este să vă puneți o felie de ceapă în interiorul șosetelor (în partea de jos a picioarelor) și să le purtați la culcare. Poate să emane un miros urât mirositor și înțepător, dar chiar funcționează, potrivit Style Craze.

Cum se procedează

Luați o ceapă (roșie sau albă) și tăiați-o în felii subțiri și plate (asigurați-vă că este o ceapă organică pentru a evita orice efecte secundare ale pesticidelor, cum ar fi infecțiile fungice). Puneți felia de ceapă în șosete (sub picior, ca o platformă) și dormiți ca de obicei.

Pe măsură ce dormiți, proprietățile vindecătoare ale cepei vor fi absorbite de picioare, iar acest lucru va ajuta la stimularea meridianelor.

Vezi și: Rona Hartner, mărturie dureroasă despre cancer: Am cancer de fumător în corp de nefumător! Corp de 50 de ani, tonus de 185 de ani. Le-am zis să se roage!

Ceapa, beneficii

Ceapa este considerată o parte a medicinei populare datorită aplicării sale pentru tratarea diferitelor boli și este cunoscută pentru puterea sa magică de vindecare. De asemenea, ele sunt cunoscute ca purificatoare naturale de aer, iar atunci când sunt aplicate direct pe piele, tind să elimine bacteriile și să ucidă germenii.

Acidul fosforic (substanța care ne irită ochii în timp ce tocăm ceapa) prezent în ceapă ajută la purificarea sângelui pe măsură ce pătrunde în vasele de sânge.

Ce alte beneficii are ceapa:

- Purificarea sângelui.

- Îndepărtarea germenilor și a bacteriilor.

- Eliminarea toxinelor și a substanțelor chimice din picioare și obținerea unui miros mai bun.

- Ameliorarea simptomelor de febră precum răceala și gripa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel