De ce expresia ”botox în buze” este incorentă. Dr Viviana Iordache explică

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

Medicul dermatolog Viviana Iordache explică, pentru Dicționar DC Medical, care este diferența dintre botox și acid hialuronic.

Medic dermatolog Viviana Iordache a vorbit, la DICȚIONAR DC MEDICAL, ce este acidul hialuronic și la ce se folosește. Viviana Iordache este medic dermatolog, trainer și speaker internațional pentru botox și acid hialuronic, expert în laser vascular și radiofrecvență ablativă, cu o experiență de peste 23 de ani în specialitate.

”Acidul hialuronic este un gel similar natural, deci noi avem cu toții acid hialuronic în toate membranele celulare - el acolo ține apa, el e un agent de hidratare major - , în toate lichidele care ung articulațiile - de aceea când scade acidul hialuronic cu vârsta facem artroză - , și alte probleme articulare, etc, care este identic în toate organismele vii.

În estetică, el se folosește pe post de umplere, deci este un gel pe care-l aplicăm în zona în care vrem să aducem un pic de volum, fie că umplem un rid ca și cum am umple un șanț cu apă, fie că umplem o buză ca să-i dăm un aspect mai întins sau o mărire de volum, fie că umplem un cearcăn ca să ascundem aspectul obosit, nedormit sau supărat ș.a.m.d., fie că vrem să aducem hidratare - atunci nu folosim formule de umplere, folosim produse simple, de hidratare. 

Deci expresia botox în buze este absolut incorentă medical pentru că dacă am pune botox în buze nu am mai putea să mâncăm, să vorbim, să fluierăm și așa mai departe. 

Întotdeauna în buze vom pune acid hialuronic sau alt gel de umplere, iar botoxul îl vom pune în zone în care dorim relaxarea”, spune medicul Viviana Iordache.

Specialistul mai spune că ”botoxul a cam ajuns cam peste tot și în orice pentru că, spre deosebire de acum un sfert de secol când m-am apucat eu de aceste tratamente în care se folosea doar în Neurologie, Dermatologie și Oftalmologie, acum e mai ușor să enumeri specialitățile în care nu se folosește decât în cele care se folosește”. 

”Trebuie să înțelegem că numele ăsta urât de toxină botulinică - pentru că botox în sine e numele comercial al unui produs care nici măcar nu există în România, dar tradițional cum spunem xerox și adidași spunem botox oricărei toxine botulinice - este, de fapt, o substanță de relaxare musculară”, adaugă dr Viviana Iordache.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel