De ce să folosești oțet la spălarea paharelor sau a sticlelor: rezultatul te va uimi

Adisa Codruț |
Data publicării:
Paharele vor fi mult mai curate     Foto: pixabay.com
Paharele vor fi mult mai curate Foto: pixabay.com

Pahare, vaze, sticle, flacoane de plastic, toate ne pot da bătăi de cap atunci când vrem să le spălăm. Iată un truc pentru a le curăța și cele mai dificile forme, fără efort. 

Curățarea obiectelor din sticlă nu este atât de ușoară. Adesea, spălate la robinet rămân cu pete și au adesea colțuri greu accesibile (cum ar fi sticlele de apă). Iată cum puteți face să arate ca noi.

Probabil aveți deja tot ce este necesar în bucătărie. Pentru a vă curăța sticla în adâncime se poate face un amestec de apă cu câteva picături de detergent de spălat vase, o linguriță de oțet și o ceașcă de orez nefiert. Da într-adevăr!

Puneți orezul, detergentul de vase și oțetul în pahar, sticlă sau vază și umpleți-l până sus cu apă. Acoperiți cu mâna deschiderea paharului sau puneți capacul pe sticlă și agitați bine. Orezul îndepărtează orice murdărie din pahar. Repetați dacă este necesar. Clătiți paharul și lăsați-l să se usuce.

De ce funcționează acest lucru: orezul este suficient de mic pentru a intra în toate colțurile mici, dar suficient de mare pentru a nu rămâne blocat. De asemenea, este bun pentru curățarea sticlei fără a deteriora materialul. Dacă paharul este într-o stare foarte proastă, lăsați-l să stea peste noapte cu oțet în interior, înainte de a testa trucul cu orezul.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel