De ce să nu arunci zațul de cafea, ci să-l pui la flori. 3 motive practice, la care nu te-ai fi gândit

Cafea, zaț de cafea
Cafea, zaț de cafea

Dacă obișnuiești să arunci zațul de cafea, după ce ți-ai băut cafeaua dimineața, află că acesta poate fi folosit la florile din ghiveci sau grădină. 

1. Ajută plantele să crească frumos

Zațul de cafea conține azot, fosfor, potasiu, dar și minerale, carbohidrați ori vitamine, care ajută plantele să crească și să se dezvolte frumos. La plantele din grădină, zațul de cafea are o întrebuințare în plus: ajută ramele din pământ să îmbunătățească solul și le va atrage. Însă, atenție! Deoarece zațul de cafea conține multă cofeină, dar este și acid, nu este recomandată folosirea acestuia pentru răsaduri sau plante tinere, deoarece cofeina le va opri din creștere.

2. Pune pe fugă dăunătorii

Zațul poate fi folosit și pentru a ține melcii sau limacsii la distanță de florile tale. 

Care este procedura

 

Amestecă zațul de cafea cu o mână de coji de ouă zdrobite într-un mojar. Cojile de ouă conțin carbonat de calciu, fosfor și azot, adică elemente utile care pot fi folosite ca și îngrășământ natural! Amestecul obținut aplică-l la baza florilor sau în pământ.

3. Nu există riscul ca florile să fie distruse de pisici

Nu doar că va hrăni florile, dar va alunga și pisicile, despre care știm că adoră să scurme pământul din ghiveci sau să stea tolănite printre ele. 

Citește și Ce ingredient INEDIT să pui în cafea. Trucul unui expert pentru un gust mai bun

Florile care beneficiază de pe urma zațului de cafea sunt hortensiile, trandafirii, azaleele, rododendronii, dar și mușcatele. Pentru florile din ghiveci, recomandat este să folosești amestecul de zaț de cafea și pulbere din coji de ouă o dată la 1-2 luni. Altfel, va crește aciditatea solului, așa că nu este recomandat să fie administrat foarte des, scrie cumsa

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel