De ce să pui bicarbonat de sodiu în omletă. Trucul e mai puțin știut, dar e genial

Cătălina Burghelea / 06 iul 2021 / 09:18

Omleta devine pufoasă și extrem de delicioasă, dacă respectăm câteva trucuri practice. 

După ce bați ouăle spumă, adaugă un praf de bicarbonat de sodiu. Apoi pune omleta în tigaie. Va ieși mult mai pufoasă. Însă, ai grijă să nu exagerezi cu cantitatea de bicarbonat pusă. Un praf de bicarbonat (cam cât iei cu degetele) este suficient. În caz contrar, omleta va fi cam sărată. 

De asemenea, câteva lingurițe de apă atunci când baţi ouăle sau lapte adăugate vor frăgezi omleta și o vor face super pufoasă!

Omleta iese mai pufoasă dacă bați albușurile separat de gălbenușuri. În tigaie pune prima dată gălbenușurile bătute, apoi deasupra albușurile bine bătute. 

Alte reguli de respectat

 

În timp ce prepari omleta, reține că acesta continuă să se gătească chiar și după ce tigaia a fost luată de pe foc. Deci, când ai obținut textura dorită, pune-le urgent în farfurie.

Gătește ouăle la foc mic, pentru a obține o textură potrivită. Gătirea lor la căldură mare le poate face uscate și arse. 

Când pui ouăle în tigaie, folosește o spatulă pentru a le învârti în tigaie. 

Ca omleta să nu se prindă de tigaie, înainte de a pune ouăle bătute, adaugă puțină făină în uleiul încins.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy