De ce să pui lenjeria de pat în frigider. Trucul egiptenilor care te scapă de o problemă deranjantă

Monika Baciu |
Data publicării:
de ce sa pui lenjeria de pat in frigider - FOTO: Freepik@myfoodie@
de ce sa pui lenjeria de pat in frigider - FOTO: Freepik@myfoodie@

De ce să pui lenjeria de pat în frigider. Este cel mai simplu truc care te scapă de o mare problemă.

De ce să pui lenjeria de pat în frigider. Dacă locuiți undeva unde climatul este mai mult sau mai puțin cald, cele mai fierbinți luni ale anului pot face ca răcoarea pe timp de noapte să fie destul de dificilă.

Aerul condiționat ajută la menținerea temperaturii scăzute, iar un ventilator care suflă ușor este răcoritor, dar nimic nu se compară cu senzația paradisiacă a așternuturilor reci seara târziu.

Cum să ai așternuturi răcoroase

Cum poți avea așternuturi de pat răcoroase, vă veți întreba? Ei bine, există câteva modalități. Una dintre cele mai simple modalități de a vă răci așternuturile de pat este prin punerea lor în congelator, care este un proces relativ simplu, după cum veți afla în curând. În plus, puteți experimenta cu "metoda egipteană" sau investind în saltele de răcire, potrivit Sleep Cavern.

Vezi și: Ce se întâmplă dacă fumezi pe stomacul gol. Reacțiile ciudate și mortale pe care le provoacă

Vremea caldă, efect asupra somnului

Există multe lucruri care pot afecta ușurința cu care puteți adormi. Navigarea pe internet până târziu în noapte, cofeina și stresul, toate acestea pot face cu siguranță mai greu să adormi, dar unul dintre cele mai incomode obstacole este o cameră caldă. Dar de ce anume?

Aveți tendința de a vă simți alert în timpul zilei, când afară este de obicei mai cald, și mai somnoros noaptea, când este mai răcoare, datorită ritmului dvs. circadian. Pur și simplu, ritmul circadian sau ceasul tău intern de 24 de ore este, în esență, ceea ce te face să te simți în mod natural treaz în timpul zilei și mai somnoros noaptea.

În mod natural, în timpul nopții, când soarele apune și temperatura scade, temperatura centrală a corpului dumneavoastră scade ușor odată cu ea. Această scădere a temperaturii corpului pe timp de noapte semnalează eliberarea de melatonină, un hormon care vă face să vă simțiți obosit și pregătit pentru somn.

Cu toate acestea, atunci când noaptea este încă relativ cald și corpul dumneavoastră se supraîncălzește, poate fi dificil să adormiți, deoarece căldura poate inhiba capacitatea corpului dumneavoastră de a se relaxa pentru somn.

Vezi și: Vitamina D: de ce nu o poți lua din alimente. Cele mai bune 15 minute să stai la soare. Îți dau doza de vitamina D pe toată ziua. Poiană: Un carton de ouă întreg îți dă necesarul zilnic!

De ce să vă răciți așternuturile de pat?

Atunci când căldura din timpul nopții îngreunează somnul, niște lenjerii de pat răcoroase fac ca somnul să fie mult mai plăcut. Deși există numeroase modalități de a vă răcori dormitorul, răcirea așternuturilor de pat este una dintre puținele modalități de a vă răcori în mod specific patul.

A te întinde pe așternuturi reci este o modalitate rapidă de a-ți scădea temperatura corpului și de a te aduce în starea fiziologică potrivită pentru somn.

Rețineți că, deși această metodă oferă o mare ușurare de la căldură, efectele sale sunt de scurtă durată. Cearșafurile dvs. de pat cu siguranță nu vor rămâne reci pentru întreaga noapte.

Vezi și: Tratamentul care distruge cancerul de col uterin. Beatrice Anghel și Sorin Bogdan: Tumoarea va dispărea. Sarea de platină distruge materialul genetic

Cum să vă răciți așternuturile de pat

Procesul de răcire a așternuturilor de pat este destul de simplu, dar există câteva sfaturi și trucuri de care trebuie să țineți cont. În primul rând, luați așternuturile de pat și fața de pernă și puneți-le într-o pungă de plastic etanșă.

Asigurați-vă că punga este etanșă este importantă pentru a preveni acumularea de umezeală pe așternuturi. Pungile cu fermoar de dimensiuni mari, de dimensiuni mari, funcționează de obicei foarte bine.

Apoi, aruncați pur și simplu punga de plastic în congelator. Alternativ, puteți pune punga de plastic în frigider dacă nu există loc în congelator. Nu va fi o diferență prea mare, în afară de faptul că așternuturile dvs. nu vor fi la fel de reci.

Apoi puteți aștepta aproximativ 20 de minute pentru ca așternuturile să se răcească. De aici, puteți pur și simplu să scoateți cearșafurile din congelator și să le puneți înapoi pe pat. Apoi, vă puteți bucura de o senzație răcoroasă în dormitorul dumneavoastră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel