De ce să stropești cartofii prăjiți cu oțet alb. Rezultatul întrece orice așteptare

cartofi-prajiti-otet-alb_49784500

Singuri sau ca garnitură, cartofii prăjiți sunt o bază în bucătărie. Dar nu este întotdeauna ușor să gătești cartofi prăjiți, asigurându-te că nu sunt foarte gătiți în ulei. Din fericire, există un...

Un burger, o friptură bună... aceste feluri de mâncare merg de minune cu cartofi prăjiți! Cu toate acestea, este important să știi să-i gătești mai sănătos. Un astfel de rezultat îl poți obține cu acest truc. 

Începe prin alegerea cartofilor potriviți 

Înainte de te apuca de gătit, este esențial să ții cont de calitatea cartofilor. Idealul este să optezi pentru cartofii Bintje, recunoscuți pentru culoarea gălbuie, forma rotunjită sau ovală și carnea făinoasă. Avantajul său este legat de conținutul său de amidon, care este ideal pentru formarea unei cruste crocante. 

Odată ce ți-ai ales bine cartofii, se pune problema gătitului. Cum să gătești cartofii astfel încât să nu fie plini de ulei, dar crocanți? Pentru această problemă, ai nevoie de oțet alb, un aliat remarcabil în bucătărie.

Ai nevoie de:

ceva apă

cartofi

ulei pentru prăjit

1 lingură de amidon de porumb

2 linguri de oțet alb

1. Pentru început, curăță cartofii și taie-i bețișoare. 

2. Pune-i într-un castron mare și stropește-i bine cu oțet alb. 

3. Acoperă cartofii cu apă rece și lasă-i așa aproximativ 10 minute.

4. Strecoară-i de apă, apoi șterge cartofii cu un prosop curat și bate-i ușor pentru a îndepărta excesul de apă.

5. Pune cartofii într-un castron și presară amidon de porumb peste ei, amestecând bine. 

Coace cartofii la cuptor. Pentru a face acest lucru, așază cartofii uscați pe o foaie de copt, apoi presară ușor un strop de ulei de măsline. Gătește 25 de minute, la 200 de grade Celsius. 

Google News icon  Urmărește-ne și pe Google News - abonează‑te!

Articole similare
300x250
300x250