De ce scriu medicii URÂT. Explicația care elucidează "MISTERUL"

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
De ce scriu medicii urat Foto: Freepick @dcstudio
De ce scriu medicii urat Foto: Freepick @dcstudio

Ţi s-a întâmplat şi ţie, probabil, să primeşti o foaie de diagnostic, o adeverinţă medicală sau o reţetă de la doctorul tău şi să nu poţi descifra un cuvânt.

Totul pare o îmbârligătură de litere, scrisul ţi se pare lăbărţat şi indescifrabil şi, de multe ori, nici farmacistul nu înţelege. Ciudat este că medicii, între ei, îşi recunosc cu uşurinţă caligrafia.

Scrisul de mână al medicilor este, mai mereu, aproape indescifrabil, lucru problematic pentru pacienți şi uneori pentru farmacişti. Care este motivul pentru care medicii nu sunt buni prieteni cu caligrafia?

Peste 7.000 de pacienţi mor pentru că reţelele lor nu sunt scrise citeț

 

Conform FactsWT.com, citat de DC NEWS, un raport oficial al Institutului de Medicină din Statele Unite ale Americii arată că în fiecare an peste 7.000 de pacienţi mor pentru că reţelele lor nu sunt scrise citeţ şi din această cauză tratamentul este interpretat greşit.

Un studiu realizat de oamenii de știință de la Universitatea din Berna a arătat că în ceea ce privește rețetele medicale, în 52% dintre cazuri scrisul era urât, iar în 4% dintre cazuri era indescifrabil.

Iată câteva explicaţii care elucidează acest "mister"!

Pe timpul facultății, viitorii medici se concentrează mai mult pe denumirile latinești decât pe caligrafie. Pentru că iau foarte multe notițe la cursuri, în timp, își deformează scrisul. Întrucât sunt aglomerați și au mulți pacienți, medicii scriu repede și astfel câștigă timp.

Din păcate, scriu repede și...urât. Unora dintre medici nu le pasă dacă rețeta este sau nu clară pentru pacienți. În multe dintre cazuri, medicii îşi notează ce discută cu pacienţii, ce descoperă în consultaţii, în analize dar și diferite observaţii.

Asta înseamnă că fac multe însemnări într-un timp foarte scurt. S-a propus chiar, la un moment dat, ca medicii să nu mai elibereze reţete de mână, ci doar făcute la calculator pentru a fi evitate, astfel, erorile de medicaţie şi tratament.

Ai scris "de doctor"? Ce spune asta despre tine

Cercetătorii sunt de părere că oamenii inteligenţi au tendința să scrie urât. Făcând asta, gândesc mai repede decât pot scrie mâinile lor. Practic, creierul o ia înainte şi funcţionează mult mai repede. Scrisul neatrăgător în cazul copiilor este total diferit.

Citește mai departe pe DC NEWS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel