De ce ”un simplu test COVID pozitiv sau negativ nu este suficient”. Mihail Lala: România are un vid uriaș

Florina Pop / 27 dec 2020 / 20:45
EXCLUSIV
Simptome COVID-19
Simptome COVID-19

Mihail Lala, managerul clinicii private OK Medical, spune că un ”simplu test pozitiv sau negativ nu este suficient”, ci, așa cum susțin studiile internaționale, e nevoie de o monitorizare aprofundată.

Invitat la Interviurile DC News și DC Medical, managerul clinicii private OK Medical, Mihail Lala, spune că doar după o monitorizare aprofundată poți trage o concluzie despre un pacient dacă este infecțios sau nu, și ce tip de tratament i se poate administra sau nu. ”Un simplu test pozitiv sau negativ nu este suficient. Un simplu test nu face decât să semnaleze sau să puncteze un anumit moment. De aici încolo sunt variante, protocoale pe care trebuie să le urmeze oameni care au făcut mulți ani de școală și alți zeci de ani de practică”, detaliază Mihail Lala.

Din acest punct de vedere, continuă managerul, ”România are un vid uriaș și probabil că situația curentă de infectări și de spitalizări, de decese, este o consecință directă a acestui prost management, al acestui algoritm ineficient. Probabil la crearea acestui algoritm s-a luat în calcul doar componenta operațională și financiară, adică cât putem noi, statul român să susținem testările, atât financiar, cât și operațional, rezultă o cifră. Acum hai să facem un algoritm care să restricționeze cât mai mult posibil astfel încât să stăm în cifra respectivă, lucru care este total nepotrivit și ineficient în lupta cu această pandemie”.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy