Mihail Lala: jumătate dintre spitalele COVID nu au capacitatea să facă analize de anticorpi

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Covid-19
Covid-19

Mihail Lala, managerul unei clinici private din București, spune, la Interviurile DC News și DC Medical, că situațiile create de infecția COVID sunt extrem de variate.

Invitat la Interviurile DC News și DC Medical, Mihail Lala, managerul unei companii private din sănătate, spune că în urma monitorizării a sute de mii de cazuri de pacienți cu coronavirus ”situațiile pe COVID sunt extrem de variate”, de la pacienți care se negativizează în câteva zile până la bolnavi care au virusul și după 14 săptămâni.

”Virusul nu dispare din organism pe cale naturală, ci pentru că este înfrânt de sistemul imunitar. Este evident că dacă organismul nu dezvoltă anticorpi pe perioada în care virusul există în organism, virusul acela rămâne în organism și se multiplică, în acea perioadă ești infecțios. Dacă protocolul medical, sistemul de stat, monitorizează anticorpii vezi exact care este evoluția sau momentul în boală și poți să identifici dacă omul este infecțios”, explică Mihail Lala.

Întrebat dacă spitalele fac acest test de anticorpi care să spună mai multe despre etapa în care se află bolnavul de COVID, managerul a răspuns: ”cred că jumătate dintre spitalele de stat desemnate COVID nu au capacitatea să facă această analiză de anticorpi”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel