Decesul vârstnicilor din Norvegia după vaccinarea COVID. Oficial din Sănătate: nu a existat nicio ANALIZĂ

Adisa Codruț |
Data publicării:
Pacient
Pacient

Autoritățile norvegiene au declarat luni, 18 ianuarie, că nu s-a descoperit nicio legătură între decesele vârstnicilor și vaccinul COVID creat de Pfizer și BioNTech.

După ce zilele trecute 33 de vârstnici au murit după ce au primit prima doză din vaccinul împotriva infecției COVID, statul norvegian a declarat luni, 18 ianuarie, că nu s-a identificat nicio legătură între vaccinul Pfizer/BioNTech și decesul bătrânilor. Însă, autoritățile au ținut să recomande o evaluare medicală înainte de vaccinarea persoanelor în vârstă.

”Referitor la cauza deceselor, nu a existat nicio analiză. Cel mai important este să ne amintim că 45 de persoane mor în fiecare zi în case de bătrâni din Norvegia. Deci, nu s-a stabilit să existe un exces de mortalitate sau că aceasta ar avea legătură cu vaccinurile. (...) Nu este exclus ca o parte dintre cei cărora li se propune să se vaccineze să fie nişte persoane într-atât de fragile încât vaccinarea să fie de prisos, căci starea lor se poate deteriora din cauza unor efecte secundare normale”, a afirmat directorul Autorităţii norvegiene de Sănătate Publică, Camilla Stoltenberg, într-o conferinţe de presă.

Companiile farma care au creat vaccinul au precizat că ”lucrează cu Agenţia norvegiană a Medicamentului pentru a aduna toate informaţiile pertinente”, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel