Declarație-ȘOC a femeii infectate cu noua tulpină: "Nu cred că am avut"! Medic de la Institutul Matei Balş o contrazice

Prima femeie infectată cu noua tulpină de coronavirus în România a afirmat, luni, 18 ianuarie, în ziua în care a ieşit din izolare, că nu crede că a avut această tulpină. 

"Eu nu cred că am avut această tulpină de coronavirus. Nu am ieşit din ţară, nu am luat contact cu nimeni venit din străinătate, nu înţeleg de unde aş fi putut să o iau. Eu am cerut să mi se mai facă un test, dar nu mi s-a mai făcut. Au fost infectaţi şi copilul, dar şi soacra mea. Soţul meu nu a avut nimic, şi dorm cu el în pat", a spus femeia, într-un interviu pentru Antena 3. 

Cătălin Apostolescu, purtător de cuvânt al Institutului Matei Balş, o contrazice.

"Da, la noi au fost recoltate probele şi s-a făcut testul femeii respective. Categoric da, este noua tulpină. Nu ştiu de unde au apărut dubiile. Avem o analiză făcută de specialişti de un nivel foarte înalt în genetică moleculară, pe nişte aparate foarte performante. Pe cealaltă parte, avem părerea unei doamne care crede că nu a avut această tulpină. Nu văd unde e dubiul! Doamna s-a prezentat la Institutul nostru, a avut o formă foarte uşoară de boală, i s-a făcut testul, şi apoi a fost trimisă acasă în izolare. Nu a mai avut niciun contact cu institutul Matei Balş de atunci. În momentul de faţă  nu s-au mai făcut secvenţieri şi nici nu au mai fost identificate cazuri noi cu această tulpină", a declarat Cătălin Apostolescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel