Delia Peteu, mamă la 46 de ani, despre lupta cu infertilitatea și momentul în care și-a ținut copilul pentru prima dată în brațe: Am simțit că mă inundă dragostea

Angela Sabău |
Data publicării:
Delia Peteu
Delia Peteu

Delia Peteu a devenit mamă la 46 de ani, după 20 de ani de așteptare, 3 ani de încercări și 4 proceduri de fertilizare in vitro. Iată povestea ei și cum a reușit să transforme un diagnostic trist în speranță pentru alte femei. 

Delia Peteu se descrie acum ca fiind navigator de infertilitate. Practic, ea consiliază alte femei care trăiesc acum experiența prin care ea a trecut deja. La 46 de ani, Delia reușea să devină mamă pentru prima dată, după 3 ani în care a făcut tot ce i-a stat în putință și 20 de ani de așteptare.

Delia Peteu a povestit, în exclusivitate pentru Spectacola,  cum a fost drumul ei spre a deveni mamă. 

SPECTACOLA: Ai devenit mamă la 46 de ani. Înainte de această minune, ai parcurs un drum lung și dificil din punct de vedere emoțional, dar și fizic.  Infertilitatea, o problemă tot mai des întâlnită în vremurile noastre și care a ajuns să fie diagnosticată de la vârste tot mai mici. Sunt femei care se luptă cu acest diagnostic de la vârste ireale, 30 și un pic de ani. 

Ce înseamnă diagnosticul de infertilitate și cum îl primește o femeie care încearcă de ani de zile să conceapă un copil?

Delia Peteu: Adevărul este că marea majoritate dintre noi o preluăm ca o condamnare. În primul rând, o condamnare la o viață fără copilul mult dorit, pe perioadă nederminată. Nu știm când și nu știm dacă vom ajunge mame. Nu știm când și nu știm dacă vom ajunge părinți.
În al doilea rând, înseamnă șoc, dezamăgire, disperare, vină, neputință, durere, nedreptate, rușine, izolare, singurătate, eșec, frică, nesiguranță. Dar și speranță. Multă speranță.

Citește continuarea pe Spectacola și află ce spune despre tratamentul pentru infertilitate și cât de greu a fost să devină mamă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel