Dentiția bebelușilor, produse extrem de periculoase. FDA avertizează asupra riscurilor

Alexandra Mănăilă |
Data actualizării: | Data publicării:
Dentitie bebelusi
Dentitie bebelusi

Anumite produse pentru copii cum ar fi colierele sau brățările pentru dinți prezintă riscuri semnificative de siguranță și au fost legate de moartea infantilă, avertizează FDA. Potențialele amenințări includ sufocarea, strangularea, rănirea gurii și infecția. Un copil în vârstă de 18 luni a fost strangulat de colierul său de dentiție în timpul somnului, iar FDA a  primit mai multe rapoarte despre sugari si copii care au suferit leziuni grave din cauza acestor produse.

Există mai multe tipuri de bijuterii, inclusiv coliere, brățări și ancore, care au mărgele realizate din materiale precum chihlimbar, lemn, marmură sau silicon și care sunt la mare modă printre părinții care doresc să-i scutească pe cei mici de durerile dentare, dar sunt riscante.

,,Aceste produse nu ar trebui folosite pentru ameliorarea durerii dentare la sugari. De asemenea, nu ar trebui utilizate pentru a oferi stimulente senzoriale pentru copiii sau adulții cu autism, tulburare de deficit de atenție / hiperactivitate sau alte nevoi speciale. Știm că aceste coliere și bijuterii au devenit din ce în ce mai populare în rândul părinților și îngrijitorilor care doresc să ofere ajutor pentru durerea dentiției copiilor și stimularea senzorială pentru copiii cu nevoi speciale. Suntem preocupați de riscurile pe care le-am observat în legătură cu aceste produse și dorim ca părinții să fie conștienți că supun copiii, inclusiv pe cei cu nevoi speciale, la riscuri de rănire gravă și de moarte", a declarat dr. Scott Gottlieb, comisarul FDA.

 Părinții ar trebui "să ia în considerare recomandările Academiei Americane de Pediatrie privind modalități alternative de tratare a durerilor dentare, cum ar fi frecarea gingiilor inflamate cu un deget curat sau utilizarea unui inel de dentiție din cauciuc ferm", a recomandat Gottlieb.

Potrivit agenției americane, sufocarea apare dacă bijuteriile se sparg în gură și o mărgică pătrunde în gâtul sau căile respiratorii ale copilului. Strangularea poate apărea dacă un colier este înfășurat strâns în jurul gâtului copilului sau dacă colierul. În plus, vătămarea gurii sau infecția poate apărea dacă o bucată de bijuterie irită sau perforează gingiile unui copil.

Potrivit WebMD.com. un alt pericol potențial îl reprezintă o substanță numită acid succinic, care se găsește în colierele dentare. Producătorii susțin că această substanță, care poate fi eliberată în sângele copilului în cantități necunoscute, este un medicament antiinflamator și ameliorează durerea dentiției și a articulațiilor. Dar FDA a spus că aceste afirmații nu au fost evaluate pentru siguranță sau eficacitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel