Dependența de opiacee, testele din urină pot îmbunătăți tratamentul

Alexandra Mănăilă / 21 dec 2018 / 10:23

Tratamentul de dependență la birou a devenit o strategie cheie în combaterea epidemiei de opiacee din Statele Unite, unde pacienții primesc tratament pentru boala lor într-un mediu în care se acordă îngrijiri primare și au parte de o monitorizare atentă în timpul recuperării. Cu toate acestea, una dintre întrebările din practica curentă este cea mai bună modalitate de a monitoriza utilizarea substanțelor ilegale, mai ales atunci când pacienții nu o raportează. Oamenii de știință au ajuns la concluzia că testarea prezenței în urină a opiaceelor poate fi importantă în fazele timpurii ale tratamentului de dependență.

Un nou studiu realizat de Centrul Medical Boston (BMC) și Universitatea de Medicină din Boston arată că testarea în urină a medicamentelor poate fi un instrument util pentru a trata pacienții cu tulburări legate de consumul de opiacee.

Analiza a arătat că pacienții nu dezvăluie foarte devreme faptul că utilizează droguri (opiaceele sunt o grupă de substanțe chimice heterogene naturale și sintetice înrudite cu morfina), însă indică necesitatea de a dezvolta intervenții pentru pacienții care au teste pozitive de urină.

A existat o lipsă de date cu privire la cât de frecvent pacienții din aceste programe raportează consumul de substanțe în comparație cu găsirea unui rezultat pozitiv prin testarea de droguri urinare (UDT).

Cercetătorii au corelat frecvența utilizării auto-raportate de către pacienți și rezultatele testelor din urină. 76% din UDT-urile pozitive pentru cocaină și 57% dintre cele pozitive pentru opiacee au apărut atunci când pacienții nu au dezvăluit consumul de substanțe la vizita lor pentru tratament. Per  ansamblu, studiul consolidează orientările actuale care solicită utilizarea UDT-urilor pentru monitorizarea consumului de substanțe în tratamentul dependenței la birou, dar încurajează testarea mai puțin frecventă, deoarece pacienții devin stabili în procesul de recuperare.

Aceste rezultate furnizează informații importante pentru a îmbunătăți modul în care sunt tratați pacienții cu dependență atât pe termen scurt cât și pe termen lung, informează Eurekalert.org.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.23
YesMy