Despărțirile te pot ucide! Pentru prima dată în lume, demonstrat științific

Cătălina Burghelea |
Data actualizării: | Data publicării:

Tristețea pierderii unei persoane dragi poate cauza probleme grave de sănătate, arată specialiștii americani.

Cercetătorii de la Universitatea Rice, SUA, au intervievat 99 de persoane care și-au pierdut soțul în ultimele două săptămani și au luat probe de sânge.

Cele care se străduiau să meargă mai departe, să treacă peste momentul pierderii unei ființe apropiate aveau mai puține afecțiuni în corp decât văduvele care trăiau în suferință, acestea din urmă dezvoltând cu peste 50% mai multe afecțiuni.

Principalul autor al cercetării, Chris Fagundes, profesor asistent de științe psihologice, a declarat că acesta este primul pas care demonstrează că anumite simptome ale durerii pot duce la mortalitate.

Persoanele care își pierd unul dintre soți sunt supuși unui risc mult mai mare de a dezvolta depresie majoră, infarct miocardic, accident vascular cerebral și deces prematur.

Primul studiu care o confirmă 

Acesta este primul studiu care confirmă faptul că durerea -indiferent de nivelul simptomelor depresive ale oamenilor - poate contribui la formarea afecțiunilor, care, la rândul lor, au efecte negative asupra sănătății.

Studiul de față este al doilea pentru Fagundes, din ultimul an, parte a unei încercări mai ample de a înțelege cum durerea afectează sănătatea noastră fiziologică.

Primul său studiu, publicat în luna mai, a arătat că văduvele au avut un risc mai mare de boli cardiovasculare și deces prematur.

Lucrarea sa face parte dintr-o serie de cercetări în acest domeniu.

O echipă de la Universitatea din Glasgow a urmărit 4.000 de cupluri și a constatat că soțiile au cu aproximativ o treime mai multe șanse să moară, în termen de șase luni, înaintea partenerului lor.

Un alt grup israelian a constatat că riscul a crescut cu 50%.

"Sindromul inimii frânte" 

Persoanele care suferă de "sindromul inimii frânte" pot avea dureri bruște în piept și alte simptome care ar putea fi cauzate de reacția inimii la o creștere a hormonilor de stres.

Potrivit American Heart Association, "sindromul inimii frânte" poate provoca o insuficiență musculară severă pe termen scurt, putând fi fatală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel