Directorul OMS: AstraZeneca, singura companie care a dat licența pentru vaccinul COVID-19. „Exemplul trebuie urmat și de alți producători”

Dana Lascu |
Data publicării:
Vaccin Astrazeneca
Vaccin Astrazeneca

Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că AstraZeneca este singura companie producătoare de vaccinuri care și-a dat licența altor producători, care produc acum 90% din vaccinurile distribuite prin Covax, și a subliniat că exemplul ei trebuie urmat și de alte companii. El a prezentat noi date privind siguranța și eficiența vaccinului COVID-19 produs de Oxford-AstraZeneca. 

„Am avut discuți cu lideri din țări bogate care au mai multe vaccinuri decât au nevoie, cerându-le să le împartă prin Covax. Am avut discuții cu lideri din țările sărace, ale căror economii suferă și care m-au întrebat când vor primi vaccinuri. Și am avut conversații cu directori executivi de la companiile producătoare despre cum să-și crească producția. Recent, spre exemplu, am vorbit cu CEO-ul de la AstraZeneca, Pascal Soriot, despre provocările comune pe care le întâmpinăm în creșterea producție și distribuirea vaccinurilor. Până acum, AstraZeneca este singura companie care s-a angajat să u profite de pe urma vaccinului său COVID-19 în timpul pandemiei. Și până acum, este singurul producător de vaccinuri care a avut o contribuție semnificativă la echitatea vaccinării, dând licența pentru tehnologia sa către mai multe alte companii, inclusiv SK Bio din Republica Coreea și către Institutul de Seruri din India, care produc mai mult 90% dintre vaccinurile care au fost distribuite până acum prin COVAX. Avem nevoie ca mai mulți producători de vaccinuri să urmeze acest exemplu, și să dea licența pentru tehnologiile lor către alte companii. 

În urmă cu un an, Costa Rica și WHO au lansat mecanismul pentru a face asta, baza de acces pentru tehnologia COVID-19 sau C-TAP, care promovează un model deschis de acces la știință unde atribuirea licenței se poate face într-un mod non-exclusiv, transparent, pentru a antrena cât de multe capacități de producție se poate. Până în acest moment, C-TAP rămâne un foarte promițător dar foarte slab folosit instrument. OMS și partenerii noștri pot crea și promova soluții, dar avem nevoie ca toate țările și toți producătorii să lucreze cu noi, ca să le facem să se întâmple. Vineri, Comitetul de consultare al OMS asupra siguranței vaccinurilor a concluzionat că datele disponibile nu sugerează niciun fel de creștere în incidentele de coagulare după administrarea vaccinului Oxford - AstraZeneca. Astăzi, AstraZeneca a anunțat rezultate pozitive din urma unui studiu asupra vaccinului asupra a peste 32.000 de persoane în Chile, Peru și SUA. Vaccinul a fost 79% eficient în a preveni COVID-19 simptomatic și 100% în prevenirea spitalizarea și decesul. Nicio problemă de siguranță nu a fost raportată. Aceste date sunt dovezi în plus că vaccinul Oxford - AstraZeneca este sigur și eficient”, a declarat Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o conferință de presă pe care o puteți vedea integral în VIDEO atașat. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel