Directorul unității medico-sociale din Ocna Mureș, demis. Ce nereguli s-au descoperit acolo

Adisa Codruț |
Data publicării:
Medic
Medic

Directorul unei unități medicale din Ocna Mureș a fost demis în urma unor nereguli descoperite. 5 cadre medicale și 11 pacienți din acea unitate au COVID-19.

Directorul Unităţii Medico-Sociale (UMS) din Ocna Mureş, Maria Daciana Oprea, unde a izbucnit un focar de coronavirus, a fost demis miercuri, 13 mai, din funcţie, ca urmare a neregulilor constatate de inspectorii sanitari. Decizia demiterii s-a luat într-o ședință extraordinară, convocată de primarul Silviu Vinţeler și desfăşurată în regim la distanţă. Un nou diretcor a fost numit pe o perioadă determinată, de şase luni - Ciprian Viorel Orga.

Propunerea de demitere a aparţinut edilului, "ca urmare a neregulilor constatate la UMS Ocna Mureş de DSP Alba în urma controlului efectuat duminică, precum şi a controalelor anterioare (2017-2018)". De asemenea, şi din raportul Comisiei de Cercetare Disciplinară întrunită marţi a rezultat "necesitatea luării măsurii de suspendare/demitere a persoanei care se face vinovată de neregulile constate de DSP Alba, în speţă directorul unităţii".

Unitate cu personalitate juridică aflată în subordinea Consiliului Local al oraşului Ocna Mureş, UMS Ocna Mureş a fost amendată, duminică, cu 40.000 de lei de DSP Alba, pentru că nu a remediat unele deficienţe constatate anterior, pe 26 martie, de specialiştii epidemiologi. DSP a sancţionat, totodată, cu 2.000 de lei şi directorul instituţiei, pentru că nu a respectat structura funcţională aprobată prin autorizaţia sanitară de funcţionare, arată Agerpres

Cinci cadre medicale şi 11 pacienţi de la UMS Ocna Mureş au fost confirmaţi în urmă cu câteva zile cu noul coronavirus. Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, miercuri a decedat o femeie de 63 de ani, confirmată vineri, contact cu cazuri confirmate la acest cămin. UMS Ocna Mureş acordă servicii de îngrijire, servicii medicale, precum şi servicii sociale persoanelor cu nevoi medico-sociale, fiind înfiinţată în 2003 ca instituţie rezidenţială.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel