O sută de cadre medicale din Mureș, infectate cu noul coronavirus: 16, vindecate

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Teste PCR
Teste PCR

Nu mai puțin de 100 de cadre medicale din județul Mureș au fost infectate cu noul coronavirus de la începutul pandemiei. 16 dintre ele s-au vindecat, iar o persoană a decedat.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mureş a anunţat că de la începutul pandemiei de coronavirus, 100 de cadre medicale au fost declarate pozitiv cu COVID-19, iar 16 dintre acestea sunt deja vindecate şi externate, iar un brancardier de la Spitalul Clinic Judeţean (SCJ) Mureş şi-a pierdut viaţa, noytează agerpres.ro. „Dintre cele 100 cadre medicale, 36 sunt angajate ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş (dintre aceştia 21 sunt de la UPU SMURD şi 14 pe celelalte secţii), 47 cadre medicale angajate ale Spitalului Clinic Judeţean Mureş (dintre aceştia 38 sunt de la ATI, 6 de la Secţia Boli Infecţioase I şi 3 de pe alte secţii), 9 sunt angajate ale Spitalului Municipal Sighişoara, 2 cadre medicale angajate ale unui cămin de bătrâni din judeţul Mureş, un medic de familie, 2 medici din unităţi medicale private din Târgu Mureş, un medic stomatolog, un asistent de farmacie de la o farmacie privată şi un medic cu domiciliul în Târgu Mureş, dar angajat al unei unităţi medicale din alt judeţ", a arătat DSP Mureş.

Potrivit DSP Mureş, în urma anchetei epidemiologice extinse efectuată în cadrul Secţiei ATI a Spitalului Clinic Judeţean Mureş, în data de 24 aprilie s-a decis testarea în etape a personalului care deserveşte această secţie. „În data de 03.05.2020 au fost testate 33 de persoane, dintre acestea 14 fiind confirmate pozitiv cu COVID-19. Cadrele medicale, care în acest moment sunt confirmate pozitiv COVID-19, sunt internate în cadrul Spitalului Clinic Judeţean Mureş, Secţia Clinică Boli Infecţioase. În acest moment, starea de sănătate a tuturor cadrelor medicale internate este una bună”, a precizat DSP Mureş.

În judeţul Mureş au fost confirmate în total 573 de cazuri de persoane infectate cu COVID-19, 45 de persoane sunt internate cu suspiciune de infecţie, iar 46 de persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 au decedat.

Potrivit datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Mureş, 1.309 persoane se află în autoizolare la domiciliu, sub monitorizarea autorităţilor, iar în spaţiile de carantină din judeţul Mureş sunt 424 persoane.

De asemenea, până la această dată, 246 persoane au fost declarate vindecate şi externate în judeţ. 




Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel