Dispozitivele de monitorizare a mișcării: cât de eficiente sunt și de ce ar trebui să le folosim

Angela Sabău |
Data publicării:
Mișcare
Mișcare

Dispozitivele care monitorizează mișcarea sau aplicațiile de pe smartphone care ne numără pașii pot fi de ajutor atunci când vine vorba de motivarea de a face mișcare.

Aparatele pentru monitorizarea mișcării sau trackerele de fitness și aplicațiile pentru smartphone-uri sunt utile pentru stabilirea obiectivelor și măsurarea numărlului de pași pe care îi faceți sau cât timp alocați exercițiilor fizice.

Dar oameni iau început să se întrebe dacă acestea pot să-i și motiveze,c u adevărat, să facă mișcare. Probabil puțin, scrie o recenzie a studiilor controlate randomizate publicate online de British Journal of Sports Medicine. 

Cercetătorii au analizat 28 de studii care au inclus în total peste 7.400 de adulți (cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani) care au folosit trackere de fitness sau aplicații pentru o perioadă medie de trei luni. Comparativ cu persoanele care nu au folosit dispozitivele, persoanele care au folosit dispozitivele și-au crescut activitatea cu 1.850 de pași pe zi. 
Aplicațiile și trackerele care includeau solicitări și indicii pentru a rămâne active păreau a fi cele mai eficiente. Dacă smartphone-ul dvs. nu are deja un tracker de bază de fitness încorporat care vă numără pașii și caloriile arse, puteți găsi o aplicație care să o facă. Unele sunt gratuite. 

Dispozitivele de urmărire fanteziste, cu toate clopoțelele și fluierele, inclusiv monitoarele de ritm cardiac și capacitatea telefonului mobil, au prețuri destul de mari, dar chiar și cele mai simple și mai ieftină vă ajută să vă amintiți să vă deplasați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel