Doar 10% din populația lumii a fost vaccinată contra COVID-19

Dana Lascu |
Data publicării:

Doar 10% din populația lumii a primit vaccinul anti-COVID-19, arată datele oficiale citate de CNN. Vaccinurile COVID au fost administrate în cel puțin 212 țări, pentru aproximativ 782 de milioane de oameni. 

Dintre cei 10% de oameni vaccinați, conform Our World Data, majoritatea persoanelor care au primit vaccinul sunt din America de Nord - 30% și Europa - 28%. În America de Sud, doar 11% din populație a fost vaccinată, în Asia puțin peste 8%, iar în Africa, puțin peste 1%, notează CNN.  

Campania de vaccinare în România

În România, conform datelor Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor, 29,1% din populație a fost vaccinată anti-COVID-19. Mai precis, 26,7% din populație a primit schema completă.

Cele mai multe doze administrate în România sunt de la compania Pfizer - peste 3,6 milioane. Podiumul este completat de AstraZeneca - peste 430.000, Moderna - peste 360.000 și Johnson&Johnson, peste 260.000. 

Cele mai multe efecte adverse pe termen scurt au fost identificate la serul AstraZeneca, peste 6.000. Pentru Pfizer au fost înregistrate peste 8.000, însă pentru un număr de nouă ori mai mare de doze.

În prezent, media globală din ultima săptămână a dozelor de vaccin administrate anti-SARS-COV-2 este de aproximativ 40,5 milioane pe zi, notează B1TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Știrile zilei în sănătate

16 apr 2024, 16:50
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel