Doar 2,5 grame de cacao pură pe zi îmbunătățesc vederea

Cătălina Burghelea |
Data actualizării: | Data publicării:

Acest lucru este dezvăluit de un studiu realizat de CSIC și Universitatea Complutense din Madrid.

Consumul a 2,5 grame de pulbere de cacao naturală îmbunătățește acuitatea vizuală în timpul zilei la adulții tineri sănătoși, potrivit cercetărilor de la Universitatea Complutense din Madrid (UCM) și Institutul de Știință și Tehnologie Alimentară și Nutriție (ICTAN) al CSIC.

Studiul, publicat în Journal of Functional Foods, a urmărit să analizeze efectul a doi polifenoli dietetici: flavanoli din cacao și antociani din fructe de pădure.

Autorii studiului atribuie creșterea acuității vizuale flavonolilor și teobrominei din cacao, care stimulează sistemul nervos central, precum cofeina din cafea.

Pentru a face studiul, voluntarii au băut un pahar de lapte cu cacao sau lapte simplu și au mâncat fructe de pădure, toate în zile diferite. La trei ore după ingerare, nivelurile lor de polifenol din urină au fost măsurate.

Înainte de aceste teste, au fost efectuate o serie de sondaje și examinări oculare pentru a demonstra că nu există factori dietetici sau patologii anterioare care ar putea provoca orice eroare în analiza rezultatelor și tragerea concluziilor.

Autorii avertizează că va trebui să se facă încă un studiu pentru a confirma că efectul observat este real, a precizat cercetătorul ICTAN-CSIC, Sonia de Pascual-Teresa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel