Doar cinci județe mai sunt în zona roșie: alte 25 au trecut deja în zona verde

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Coronavirus     FOTO pexels
Coronavirus FOTO pexels

Ca urmare a scăderii numărului de cazuri noi de infectări, doar cinci județe mai sunt în zona roșie, iar 25 sunt deja în zona verde.

Doar cinci județe au mai rămas în zona roșie privind numărul de infectări. Este vorba despre Arad, Brașov, Bihor, Cluj și Sibiu. În zona galbenă sunt acum 12 județe (inclusiv București), celelalte, 25, în zona verde.

Conform datelor INS, niciun județ nu a înregistrat creșteri ale numărului de infectări, media națională fiind de 2.34 cazuri la mia de locuitori.

Județele cu cea mai mare incidență sunt Arad, cu 3,78, Bihor cu 3,48, iar Brașov și Cluj, cu câte 3,38 cazuri la mia de locutori.

La polul opus, județele cu cele mai mici rate de infectare sunt Suceava, cu 0,76, Vaslui cu 1,03 și Botoșani, cu 1,06 cazuri la mia de locuitori.

În cea ce privește localitățile, orașul Curtici din Arad are cea mai mare incidență, de 6.56, urmată de Valea lui Mihai din județul Bihor, cu 6,21 și Geoagiu din județul Hunedoara, cu 5,62 cazuri la mia de locuitori.

Lista țărilor cu risc epidemiologic, modificată

Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost modificată din nou, România fiind, acum, în zona galbenă, după scăderea numărului de cazuri noi. 

Principalele modificări sunt: 

-în zona roșie a intrat Monaco;

-în zona galbenă au intrat după cum urmează: 

•din zona roșie, în urma scăderii incidenței: România și Guam;

•din zona verde, în urma creșterii incidenței: Italia, Aruba, Malta și Insulele Virgine ale Statelor Unite;

-în zona verde au intrat: Botswana, Brunei Darussalam și Insulele Falkland.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel