Doina Azoicăi: Nu mai putem concepe o lume fără vaccin și fără vaccinare

Dana Lascu |
Data publicării:
Prof.dr. Doina Azoicăi
Prof.dr. Doina Azoicăi

Prof dr Doina Azoicăi, președintele Societății Române de Epidemiologie a subliniat, la cea de-a 7-a Conferință Națională a RoVaccin, că lumea de azi n-ar fi existat fără vaccin.

Cea de-a VII-a ediție a Conferinței Naționale RoVaccin, care se desfășoară chiar acum la București, aduce în atenția profesioniștilor, autorităților și publicului larg ultimele noutăți științifice și provocările actuale pentru sănătatea publică legate de vaccinare, precum și căile de urmat privind atingerea țintelor Organizației Mondiale a Sănătății în acest domeniu. Această temă se află pe lista priorităților din domeniul sănătății a Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

Nu putem concepe o lume fără vaccin

„Eu cred că sunteți în acord cu mine că la momentul de față nu putem să mai concepem o lume fără vaccin și vaccinare, sisteme de sănătate în care să nu funcționeze un program sau o strategie de vaccinare a populației. Și nu mă refer numai la populația infantilă, ci la orice populație care are nevoie să fie protejată de aceste preparate vaccinale. Trebuie să recunoaștem și să-i facem și pe cei care deocamdată nu că nu recunosc, ci nu se exprimă pro vaccinare, că fără vaccin lumea aceasta ar fi arătat cu totul altfel, iar vaccinul și vaccinarea au adus beneficii enorme omenirii prin limitarea extinderii unor boli, cum știți, invalidante sau chiar mortale, prin diminuarea mortalității prin afeciuni care periclitează calitatea vieții fiecărui individ în parte, indiferent care este vârsta, apartenența sau zona geografică din care face parte", a spus prof.dr. Doina Azoicăi, președintele Societății Române de Epidemiologie, prezentă la Rovaccin 2019.

Societatea Română de Epidemiologie, a continuat ea, „sprijină demersul atât de generos al Societății de Microbiologie, care în urmă cu șapte ani a inițiat această conferință, care iată astăzi devine emblematică, prin numărul mare de epidemiologi pe care pe care-i salut, care sunt prezenți astăzi și vor fi prezenți întotdeauna la aceste acțiuni, vor sprijini întotdeauna ca profesioniști de valoare și profesioniști care au o bună expertiză".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel