Doliu în lumea medicală. Mesajul medicilor de la Fundeni la dispariția prof. dr Vasile Cândea

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Doliu
Doliu

Medici de la Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare Prof. C.C. Iliescu București au transmis un mesaj public la trecerea în neființă a prof dr Vasile Cândea, renumit chirurg.

Specialiști de la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare Prof. C.C. Iliescu București amintesc, într-un mesaj public, despre reușitele chirurgului Vasile Cândea, care s-a stins marți, 14 ianuarie. 

Mesajul este:

”Prof. dr. VASILE CÂNDEA

În dimineața zilei de 14 ianuarie 2020, Generalul de Corp de armată (r) Prof. Dr. Vasile Cândea, în vârstă de 88 de ani, fost Director General și Șef al Secției Chirurgie Cardiovasculară 1 a Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare Prof. C.C. Iliescu București (1995- 2002), s-a mutat la Domnul!

Corpul medical din România a mai pierdut un bun coleg, un medic dăruit și talentat care a reușit să traverseze cu folos pentru pacienții săi și cu o reputație neștirbită atât deșertul comunist cât și prea lunga tranziție către democrație. Profesorul Cândea și-a început activitatea în anul 1957 ca simplu medic generalist, la țară, de unde plecase de altfel ca să devină medic și să-i ajute pe cei năpăstuiți de boală. Și chiar asta a făcut mai apoi toată viața, servind cu onoare Patria și pe cetățenii acesteia ca medic militar activ timp de peste 35 de ani. Specializat în Franța, Austria, Israel, SUA, a devenit părintele chirurgiei cardiace militare din România, Profesor la UMF Carol Davila București și a condus 24 de ani secția de chirurgie cardiovasculară a Spitalului Militar Central din București dar și Centrul de Boli Cardiovasculare al Armatei.

A fost membru fondator și Preşedinte al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România. La o vârstă când cei nedăruiți ca și cei nepătrunși de iubire pentru profesia lor sunt de mult retrași din activitate, Medicul Vasile Cândea accepta în anul 1995 o nouă provocare: conducerea IUBCV CC Iliescu, cea mai veche și cea mai prestigioasă instituție care îngrijește pacienți cu boli cardiovasculare din România. A condus Institutul cu dăruire, eleganță, carismă și viziune.

Timp de 7 ani a fost un manager exemplar: corect, muncitor, onest, statornic în demersurile făcute spre binele pacienților, apropiat de angajați și de colegi. În paralel cu activitatea managerială, Profesorul Vasile Cândea și-a continuat și prodigioasa carieră de chirurg cardiovascular operând sute de pacienți. În anul 2001 și-a încununat cariera profesională prin implantarea cu succes la IUBCV CC Iliescu- București, a primului cord artificial din România și Europa de Sud-Est. Astăzi, noi, foștii și actualii angajați și pacienți ai Institutului CC Iliescu suntem în doliu. Vă salutăm respectuos și ne luăm bun rămas, ca pe vremuri: "Au Revoir Mon General"!

Condoleanțe familiei îndoliate! Dumnezeu să îl odihnească!

Cu adâncă tristețe, Prof.dr. Vlad Iliescu – Șef Clinică Chirurgie Cardiovasculară IUBCV CC Iliescu Prof. dr. Șerban Bubenek – în numele angajaților și al Consiliului de Administrație al IUBCV CC Iliescu”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel