Două lingurițe din acest ulei sunt suficiente pentru a opri căderea părului

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Doua lingurite din acest ulei sunt suficiente pentru a opri caderea parului - Foto: Freepick
Doua lingurite din acest ulei sunt suficiente pentru a opri caderea parului - Foto: Freepick

Două lingurițe din acest ulei îți vin în ajutor atunci când te confrunți cu o problemă dureroasă și anume cea a părului căzut.

Oboseala, stresul, deficiențele de nutrienți sau dezechilibru hormonal sunt printre factorii care provoacă căderea părului. Apelarea la soluții naturale nu doar că încetinește și oprește fenomenul, dar îi redă părului strălucirea.

Căderea excesivă a părului este un fenomen comun. Multe doamne și domnișoare descoperă o cantitate considerabilă de păr pe podeaua băii, pernă sau pe perie. Pentru a limita această pierdere, este posibil să folosești ingrediente 100% naturale pentru a stimula creșterea și pentru a întări părul fin și deteriorat.

Mirosul, calmant sau stresant. Cum sunt afectate femeile

Ce remediu să alegi pentru a trata și opri căderea părului?

Este o soluție puțin cunoscută, dar foarte eficientă pentru a trata căderea părului. Nu doar că va rezolva această problemă a părului, ci va reda puterea și strălucirea tuturor tipurilor de păr, datorită numeroaselor sale beneficii.

Vorbim despre uleiul din semințe de dovleac, care este un ingredient eficient împotriva căderii părului. Dacă suferi de căderea părului și nu ai găsit încă un remediu eficient, încearcă uleiul din semințe de dovleac. Ai nevoie de doar două lingurițe de ulei din semințe de dovleac.

Potrivit unui  studiu, acest ulei promovează în mod semnificativ creșterea părului, în special la persoanele cu chelie. Bogat în acizi grași, vitamina E și seleniu, acest produs ar împiedica testosteronul să se transforme în dihidrotestosteron DHT, un compus care ucide foliculul de păr și îl face să dispară odată cu vârsta.

Uleiul de cătină, beneficii pentru piele. Șterge ridurile și petele pigmentare. Cum să îl prepari

Disponibil în magazinele specializate sau farmacii, acest produs, care trebuie să fie pur și organic, trebuie aplicat regulat pe scalp, timp de trei luni. De asemenea, acest ulei poate fi combinat cu alte uleiuri esențiale, pentru a pregăti o mască de păr eficientă. Chiar și persoanele care nu au probleme cu o cădere excesivă a părului îl pot folosi.

Cum se aplică acest ulei pentru a combate căderea părului?

Pentru a-l folosi ca masca de păr, poți prepara acest remediu acasă. Într-o sticlă amestecă următoarele ingrediente:

- 8 picături de ulei esențial de ghimbir,

- 2 picături de ulei esențial de rozmarin,

- 50 ml ulei de semințe de dovleac.

Aplică remediul pe scalp și pe lungimea firelor de păr și lasă-l să acționeze zece minute înainte de clătire. Iată cu două lingurițe de ulei din semințe de dovleac vei putea opri căderea firelor de păr.

Părul va fi super strălucitor datorită gelului din semințe de in. Iată cum se prepară

Pe lângă uleiul din semințe de dovleac, există multe alte ingrediente eficiente și naturale pentru un păr revitalizat. Unul dintre aceste remedii simple și naturale este uleiul de mușcată.

Geranium este o plantă parfumată originară din Africa de Sud. Uleiul esențial de mușcată este capabil să limiteze căderea părului prin stimularea sistemului capilar și prin promovarea creșterii firelor de păr.

Doar amestecă 3 picături din acest produs cu 8 picături de ulei vegetal și aplică-l direct pe scalp. De asemenea, poți adăuga câteva picături de ulei de mușcată în șamponul obișnuit și să masezi scalpul cu degetele.

Lasă-l câteva minute, apoi clătește părul. Acest produs conține izomentonă, care are o acțiune de vindecare. Acționând asupra leziunilor scalpului, regenerează țesutul celular și limitează căderea părului. În plus, uleiul esențial de mușcată hidratează și reface părul aspru și deteriorat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel