Două medicamente existente, rezultate promițătoare împotriva COVID-19

Adisa Codruț |
Data publicării:
Medicamente
Medicamente

Cercetătorii coreeni au examinat 48 de medicamente împotriva SARS-CoV-2 și au descoperit că două, care sunt deja aprobate de FDA pentru alte boli, par promițătoare. Aprobarea FDA pentru alte utilizări ar reduce mult timpul necesar pentru a obține aprobarea FDA de utilizare în COVID-19.

Cercetarea este publicată în Antimicrobial Agents and Chemotherapy, o revistă a Societății Americane de Microbiologie.

Cercetătorii au testat medicamentele în celulele Vero, o linie de celule dezvoltată din celulele renale ale maimuței African Green, care sunt utilizate în mod obișnuit pentru a crește viruși pentru producția de vaccin.

Niclosamida

Un medicament anti-helmintic numit niclosamidă a demonstrat o activitate antivirală „foarte puternică" împotriva SARS-CoV-2, potrivit coautorilor Sangeun Jeon, Meehyun Ko, și a colaboratorilor lor,de la Laboratorul Zoonotic Virus, Institut Pasteur Korea, Seongnam, Coreea. „Nu este surprinzător, efectul său antiviral cu spectru larg a fost bine documentat în literatura de specialitate, inclusiv proprietăți antivirale împotriva SARS și MERS-CoV", scriu ei.

Un dezavantaj al niclosamidei este absorbția scăzută, care scade puterea medicamentului prin reducerea dozei care ajunge la țesutul țintă. Cu toate acestea, "dezvoltarea ulterioară s ar putea permite o livrare eficientă a acestui medicament la țesutul țintă", potrivit raportului.

Ciclesonida

În ciuda potenței antivirale substanțial mai scăzute, ciclesonida, un corticosteroid folosit pentru tratarea astmului și rinitei alergice, a arătat, de asemenea, potențial împotriva SARS-CoV-2. În mod intrigant, cercetătorii remarcă faptul că un studiu publicat la începutul acestui an (de Matsuyama et al.) Un raport de tratament a 3 pacienți infectați de SARS-CoV-2, a demonstrat activitate antivirală și a dezvăluit ținta moleculară a medicamentului a fi o proteină virală numită Nsp15.

"Cu activitatea sa anti-inflamatorie dovedită, ciclesonida poate reprezenta ca un medicament puternic, care poate manifesta [rolurile duale [de antiviral și antiinflamator] pentru controlul infecției cu SARS-CoV-2", concluzionează anchetatorii. Activitatea antiinflamatoare poate juca un rol esențial în amortizarea sau prevenirea furtunilor de citokine, o suprareacție inflamatorie imună care poate ucide pacienții cu COVID-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel