Două medicamente existente, rezultate promițătoare împotriva COVID-19

Adisa Codruț / 05 mai 2020 / 10:57
Medicamente
Medicamente

Cercetătorii coreeni au examinat 48 de medicamente împotriva SARS-CoV-2 și au descoperit că două, care sunt deja aprobate de FDA pentru alte boli, par promițătoare. Aprobarea FDA pentru alte utilizări ar reduce mult timpul necesar pentru a obține aprobarea FDA de utilizare în COVID-19.

Cercetarea este publicată în Antimicrobial Agents and Chemotherapy, o revistă a Societății Americane de Microbiologie.

Cercetătorii au testat medicamentele în celulele Vero, o linie de celule dezvoltată din celulele renale ale maimuței African Green, care sunt utilizate în mod obișnuit pentru a crește viruși pentru producția de vaccin.

Niclosamida

Un medicament anti-helmintic numit niclosamidă a demonstrat o activitate antivirală „foarte puternică" împotriva SARS-CoV-2, potrivit coautorilor Sangeun Jeon, Meehyun Ko, și a colaboratorilor lor,de la Laboratorul Zoonotic Virus, Institut Pasteur Korea, Seongnam, Coreea. „Nu este surprinzător, efectul său antiviral cu spectru larg a fost bine documentat în literatura de specialitate, inclusiv proprietăți antivirale împotriva SARS și MERS-CoV", scriu ei.

Un dezavantaj al niclosamidei este absorbția scăzută, care scade puterea medicamentului prin reducerea dozei care ajunge la țesutul țintă. Cu toate acestea, "dezvoltarea ulterioară s ar putea permite o livrare eficientă a acestui medicament la țesutul țintă", potrivit raportului.

Ciclesonida

În ciuda potenței antivirale substanțial mai scăzute, ciclesonida, un corticosteroid folosit pentru tratarea astmului și rinitei alergice, a arătat, de asemenea, potențial împotriva SARS-CoV-2. În mod intrigant, cercetătorii remarcă faptul că un studiu publicat la începutul acestui an (de Matsuyama et al.) Un raport de tratament a 3 pacienți infectați de SARS-CoV-2, a demonstrat activitate antivirală și a dezvăluit ținta moleculară a medicamentului a fi o proteină virală numită Nsp15.

"Cu activitatea sa anti-inflamatorie dovedită, ciclesonida poate reprezenta ca un medicament puternic, care poate manifesta [rolurile duale [de antiviral și antiinflamator] pentru controlul infecției cu SARS-CoV-2", concluzionează anchetatorii. Activitatea antiinflamatoare poate juca un rol esențial în amortizarea sau prevenirea furtunilor de citokine, o suprareacție inflamatorie imună care poate ucide pacienții cu COVID-19.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy